Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
19. dubna 2024 10:37
Čas čtení 0:51

Pes v útulku hrozivě napadl starší ženu. Lékaři jí museli amputovat nohu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pes v útulku hrozivě napadl starší ženu. Lékaři jí museli amputovat nohu
Zdroj: TASR/Dano Veselský

K incidentu došlo ve čtvrtek ve Žďáru nad Sázavou, zraněná žena je momentálně v nemocnici. Případem se zabývá policie.

Pes byl v útulku od pondělí, policisté totiž jeho majitele odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Podle zaměstnanců do té doby nebyl nijak agresivní, muselo podle nich dojít k nevysvětlitelnému zkratu. Majitelka se k případu s ohledem na vyšetřování nechce vyjadřovat.

19. dubna 2024 8:17 Čas čtení 0:34 Žena předstírala záchvat, aby pomohla opilému řidiči. Policie oběma naměřila více než tři promile Žena předstírala záchvat, aby pomohla opilému řidiči. Policie oběma naměřila více než tři promile

Po útoku se na sociálních sítích začaly objevovat nepravdivé informace o tom, že pes měl dříve napadnout člověka na žďárském nádraží. Podle serveru Novinky se útulek již obrátil na právníky, aby se nařčení mohl bránit.

Dvaašedesátiletou ženu prý pes poranil po celém těle. „Kousal ji všude možně, do nohy, do hlavy, prostě všude, místy až na kost,“ popsala její vnučka pro redakci iDNES.cz. Ta již dříve o útoku informovala na sociálních sítích. „Takový pes měl být v nějaké kleci, pod přísným dohledem. Co kdyby se tam pohybovaly nějaké děti,“ upozornila. Zároveň dodala, že o případu zatím od policie nemá téměř žádné informace. Dle mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavlíny Hořicové je seniorka v kritickém stavu na klinice s anesteziologickou a resuscitační péčí.

Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové pracovníci útulku kontaktovali linku 158 a hlídka se na místo dostavila do pěti minut. „Policisté okamžitě zasáhli a podařilo se jim psa od ženy odtrhnout, čímž zabránili pokračujícímu útoku. Poté vážně zraněné ženě až do příjezdu zdravotnické záchranné služby poskytovali neodkladnou první pomoc. Rychlým a profesionálním zákrokem ženě zachránili život,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse