Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
19. dubna 2024 16:35
Čas čtení 1:47

V těchto zemích je nejméně bezpečno. Kolikáté se umístilo Česko?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V těchto zemích je nejméně bezpečno. Kolikáté se umístilo Česko?
Zdroj: Freepik/ senivpetro

Podle indexu kriminality pro rok 2024 je nejnebezpečnější zemí světa Venezuela.

Míra kriminality se na celém světě výrazně liší a je ovlivněna řadou socioekonomických, politických a kulturních faktorů. Například vysoká míra chudoby a nezaměstnanosti má tendenci zvyšovat kriminalitu v zemi.

Seznam zemí je řazen podle indexu kriminality na základě trestných činů spáchaných v těchto oblastech. Celková míra kriminality se vypočítává tak, že se celkový počet nahlášených trestných činů vydělí celkovým počtem obyvatel a výsledek se vynásobí 100 tisíci.

19. dubna 2024 12:34 Čas čtení 0:58 Ukrajina může bez další pomoci prohrát válku s Ruskem už letos, tvrdí americká CIA Ukrajina může bez další pomoci prohrát válku s Ruskem už letos, tvrdí americká CIA

10. Jamajka

Do první desítky se s hodnotou 68,1 vešla Jamajka. Jedním z důvodů je i nedostatečné obsazení policie. Země se potýká s vysokou mírou kriminality, zejména v městských oblastech, která je způsobena především činností gangů a obchodováním s drogami.

9. Jemen

Na deváté místo se dostal Jemen. V zemi je obecně velmi špatné vymáhání práva a policie i vláda nejsou v zemi považovány za důvěryhodné. V Jemenu také silně roste míra prostituce.

8. Sýrie

Těsně pod index 70 se pak vměstnala Sýrie. Podle Sítě pro lidská práva v Sýrii (SNHR) zde bylo jen v lednu 2024 zabito 72 civilistů včetně 18 dětí a 10 žen a pět osob, které zemřely v důsledku mučení.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse