Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
22. dubna 2024 16:54
Čas čtení 1:07

Otřesný případ v Hluboké. Děti žily v bídných podmínkách v chatě, myly se v potoce a neznaly čištění zubů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Otřesný případ v Hluboké. Děti žily v bídných podmínkách v chatě, myly se v potoce a neznaly čištění zubů
Zdroj: Městská policie Hluboká nad Vltavou - oficiální stránka

Po příjezdu sociálních pracovnic OSPOD byly děti odebrány a z místa odvezeny na vyšetření do nemocnice.

O případu informovali městští policisté Hluboké nad Vltavou ve svém pravidelném souhrnu událostí. Strážníci na chatku přišli náhodou, když před tamní prodejnou ztotožnili tři osoby, které pořvávaly na vedoucí prodejny.

22. dubna 2024 13:01 Čas čtení 0:47 Práce snů? Němci nabízí téměř půl milionu za ležení v posteli, jednoduché to ale není Práce snů? Němci nabízí téměř půl milionu za ležení v posteli, jednoduché to ale není

„Na místě byly osoby ztotožněny a byla provedena lustrace, zda nejsou v pátrání, s negativním výsledkem. Strážníci zjistili, že údajně přebývají v nějaké chatce za zoo. Dle místní znalosti si však jeden ze strážníků vzpomněl, že kdysi dávno řešil jednoho muže bez domova v chatce v lese za vlakovým nádražím U Sudárny,“ uvedla městská policie na Facebooku.

V chatce o velikosti zhruba tři krát čtyři metry se nacházely tři nezletilé děti ve věku 5, 7 a 8 let, které ani nevěděly, kdy byly naposledy ve školce a ve škole či co je to čištění zubů. „Sdělily, že se chodí mýt do potoka poblíž a na WC chodí za chatku,“ doplnili strážníci s tím, že na místo okamžitě přivolali Policii ČR a OSPOD.

Hluboká nad Vltavou
Zdroj: Městská policie Hluboká nad Vltavou - oficiální stránka

V chatce celkem přebývalo sedm osob, spolu s dětmi ještě další tři dospělí. Děti v průběhu sdělily, že jedly naposledy v 11 hodin ráno chleba, když jejich matka odešla do města. Na místě se s nimi nacházela další dospělá osoba, která děti „hlídala“, a ta sdělila, že jsou zde cca 14 dnů, neboť ji a tři výše zmíněné osoby vyhodil otec dětí společně s dětmi z bytu.

22. dubna 2024 13:41 Čas čtení 2:31 Dominik Feri půjde na tři roky do vězení, potvrdil odvolací soud Dominik Feri půjde na tři roky do vězení, potvrdil odvolací soud

„Po příjezdu sociálních pracovnic OSPOD byly děti odebrány a z místa odvezeny na vyšetření do Nemocnice České Budějovice a poté umístěny do dětského domova,“ sdělili strážníci. Později se ukázalo, že matkou dětí je jedna z osob ztotožněných u zmíněné prodejny. Během celého řešení se na místě neukázala, údajně už jí takto bylo odebráno celkem deset dětí. Čelí podezření ze zanedbání povinné péče.

Domů
Sdílet
Diskuse