Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
24. dubna 2024 16:09
Čas čtení 0:35

Markéta Pekarová Adamová se vyjádřila k rozsudku nad Dominikem Ferim

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Markéta Pekarová Adamová se vyjádřila k rozsudku nad Dominikem Ferim
Zdroj: TASR/AP

Předsedkyně strany TOP 09 prolomila kritizované mlčení.

To, že se k pravomocnému rozsudku nad bývalým poslancem TOP 09 nikdo z vedení strany nevyjádřil, kritizovala v pondělí a úterý řada lidí. Předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová nyní poslala vyjádření serveru Seznam Zprávy.

„V řádu hodin proto byla vyvozena politická odpovědnost, vzdal se poslaneckého mandátu a ukončil stranické členství. Jednání, ze kterého byl soudem pravomocně shledán vinným, je zcela neakceptovatelné,“ napsala ve vyjádření pro server Pekarová Adamová.

23. dubna 2024 14:10 Čas čtení 1:05 „Znásilněná žena je králičí bobek?“ Reakce regionální TOP 09 k Ferimu pobouřila internet „Znásilněná žena je králičí bobek?“ Reakce regionální TOP 09 k Ferimu pobouřila internet

Podle ní členové a členky TOP 09 ve Sněmovně i Senátu dlouhodobě podporují zlepšení postavení obětí domácího a sexualizovaného násilí. „Jak ostatně bylo patrné i z nedávného hlasování o redefinici znásilnění nebo Istanbulské úmluvě. V tomto úsilí o prevenci a o pomoc obětem budeme pokračovat,“ dodala.

Seznam Zprávám se ozval také poslanec strany Ondřej Kolář. Uvedl, že rozsudek odvolacího soudu je pro něj především potvrzením faktu, že žijeme v právním státě, kde soudy měří všem stejně, bez ohledu na jejich postavení.

Domů
Sdílet
Diskuse