Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. dubna 2024 8:48
Čas čtení 2:23

Prahu čeká velká tramvajová výluka. Omezí dopravu na většině linek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prahu čeká velká tramvajová výluka. Omezí dopravu na většině linek
Zdroj: Pexels / Cristian Salinas Cisternas

Od pondělí 29. dubna do soboty 29. června dochází k dočasnému přerušení provozu tramvají v oblasti Masarykova nádraží. Důvodem je rekonstrukce tamní trati i havarijní stav Libeňského mostu.

Omezení se dotkne významné části denních i nočních tramvajových linek vedoucích centrem města. Kvůli výluce budou zřízeny dočasné zastávky Masarykovo nádraží (v ulici Na Poříčí, u křižovatky s ulicí Havlíčkova), Senovážné náměstí (na náměstí, u křižovatky s ulicí Dlážděná) a Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu). 

Dopravní podnik od pondělí zavádí náhradní autobusovou dopravu číslo X25, která obslouží vyloučený úsek Palmovka – Libeňský most.

Výluka
Zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Změny tras tramvajových linek: 

  • Linka číslo 1 je ve směru od Sídliště Petřiny ze zastávky Dělnická odkloněna přes zastávky Ortenovo náměstí a Nádraží Holešovice do obratiště Výstaviště.
  • Linka číslo 3 je ve směru od Modřan a Braníku ze zastávky Jindřišská vedena do zastávky Senovážné náměstí, dále pokračuje jako linka číslo 26 přes zastávku Hlavní nádraží směr Nádraží Hostivař.
  • Linka číslo 6 je ve směru od Kubánského náměstí zkrácena do zastávky Karlovo náměstí, dále pokračuje jako linka číslo 14 směr Spořilov.
  • Linka číslo 7 je v úseku Balabenka – Starý Hloubětín odkloněna přes zastávky Arena Libeň jih, Nádraží Libeň a Podkovářská.
  • Linka číslo 12 je ve směru od Sídliště Barrandov ze zastávky Vltavská odkloněna přes zastávky Štvanice, Florenc, Křižíkova, Invalidovna, Palmovka, Nádraží Vysočany, Kolbenova a Hloubětín do obratiště Lehovec.
  • Linka číslo 14 je ve směru od Spořilova zkrácena do zastávky Karlovo náměstí, dále pokračuje jako linka číslo 6 směr Kubánské náměstí.
  • Linka číslo 15 je ve směru od Kotlářky ze zastávky Masarykovo nádraží (v ulici Na Poříčí) odkloněna přes zastávky Bílá labuť, Florenc, Křižíkova, Invalidovna, Palmovka, Bulovka a Ke Stírce do zastávky Kobylisy (nástupní zastávka Březiněveská). V úseku Bílá labuť – Kobylisy je v provozu pouze v pracovní dny přibližně od 6.00 hod. do 20.00 hodin.
  • Linka číslo 24 je ve směru od Náměstí Bratří Synků ze zastávky Jindřišská odkloněna přes zastávky Senovážné náměstí, Hlavní nádraží, Viktoria Žižkov, Olšanské náměstí a Flora do obratiště Olšanské hřbitovy. Linka je v provozu celotýdenně.
  • Linka číslo 25 je ve směru od Bílé Hory ze zastávky Vltavská vedena přes zastávky Dělnická, Ortenovo náměstí a Nádraží Holešovice do obratiště Výstaviště.
  • Linka číslo 26 je ve směru od Nádraží Hostivař ze zastávky Hlavní nádraží vedena do zastávky Senovážné náměstí, dále pokračuje jako linka číslo 3 přes zastávku Jindřišská směr Sídliště Modřany.
  • Linka číslo 27 je ve směru z centra ze zastávky Výstaviště odkloněna přes zastávky Nádraží Holešovice, Ortenovo náměstí, Dělnická a Maniny do zastávky Libeňský most.
  • Noční linky číslo 91 a 96 jsou v úseku Lazarská – Strossmayerovo náměstí odkloněny přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta a Čechův most.
  • Noční linka číslo 92 je v úseku Lazarská – Bílá labuť odkloněna přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta, Čechův most, Dlouhá třída, Náměstí Republiky a Masarykovo nádraží (v ulici Na Poříčí).
  • Noční linka číslo 94 je v úseku Lazarská – Palmovka vedena přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta, Čechův most, Strossmayerovo náměstí, Vltavská, Těšnov, Florenc, Křižíkova a Invalidovna.
  • Historická linka číslo 42 je vedena v trase Dlabačov – Královský letohrádek – Letenské náměstí – Strossmayerovo náměstí – Čechův most – Staroměstská – Národní divadlo – Jiráskovo náměstí – Palackého náměstí – Karlovo náměstí – Národní třída – Národní divadlo – Újezd – Malostranská – Královský letohrádek – Dlabačov.

Nově zavedené tramvajové linky:

  • Linka číslo 30 v trase Březiněveská – Kobylisy – Bulovka – Palmovka – Florenc – Masarykovo nádraží (v ulici Na Poříčí) – Náměstí Republiky – Strossmayerovo náměstí – Hradčanská – Dejvická – Nádraží Veleslavín – Dědina.
  • Linka číslo 31 v trase Spojovací – Ohrada – Palmovka – Balabenka – Vysočanská.
  • Linka číslo 34 v trase Libeňský most – Maniny – Vltavská – Bílá labuť – Masarykovo nádraží (v ulici Na Poříčí) – Náměstí Republiky – Strossmayerovo náměstí – Výstaviště – Nádraží Holešovice – Trojská – Kobylisy – Vozovna Kobylisy.
  • Noční linka číslo 90 v trase Palackého náměstí – Karlovo náměstí – Lazarská – Václavské náměstí – Hlavní nádraží – Olšanské náměstí – Flora – Olšanské hřbitovy (v úseku Palackého náměstí – Lazarská je v provozu pouze v uvedeném směru).
Domů
Sdílet
Diskuse