Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
28. dubna 2024 17:41
Čas čtení 0:43

VIDEO: Lidé na internetu kritizují tvrdý zásah proti mladíkovi v Českém Krumlově. Byl agresivní, brání se policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Lidé na internetu kritizují tvrdý zásah proti mladíkovi v Českém Krumlově. Byl agresivní, brání se policie
Zdroj: Policie ČR

V sobotu v noci zakročila policie v Českém Krumlově vůči mladíkovi, proti kterému musela použít donucovací prostředky. Video se ihned začalo šířit na sociálních sítích, policie se k incidentu vyjádřila.

Dva mladíci měli na sídlišti v Plešivecké ulici kopat do zaparkovaných aut. Přivolány tak byly policejní hlídky. Na sítích se posléze objevilo video ze zásahu s poměrně kritickým komentářem autorky. „Takhle přistupuje státní policie v České Krumlově a městská policie tomu napomáhá. Že zakleknou šestnáctiletého kluka tři a ještě ho bijou,“ rozčílila se. Další lidé zásah kritizovali v komentářích.

Policie případ okomentovala na sociálních sítích. „Jeden mladík byl při zajištění natolik agresivní, že policisté museli použít donucovací prostředky. Policisté dále prověřují, zda tato dvojice nemá také na svědomí poškození vozidel z minulého víkendu. Zajištěného mladíka si následně na oddělení vyzvedl otec,“ uvedli policisté a zároveň vyzvali řidiče či majitele poškozených vozidel, aby se ozvali na linku 158.

Nařčení z nepřiměřeného zásahu se policie brání. „Chtěli jsme článkem odmítnout nepravdivé informace, které se kolem tohoto případu šíří. Zákrok vůči pachateli byl standardní. Neuposlechl našich výzev, aby zanechal protiprávního jednání, proto jsme použili hmaty a chvaty. Nešlo o žádné bití nebo násilí,“ uvedl serveru Novinky.cz policejní mluvčí Jiří Matzner.

 
Domů
Sdílet
Diskuse