Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
30. dubna 2024 13:47
Čas čtení 0:30

České Švýcarsko zakázalo noční pohyb v lese. Důvodem je bezpečnost

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
České Švýcarsko zakázalo noční pohyb v lese. Důvodem je bezpečnost
Zdroj: Wiki Commons

Kvůli výstraze meteorologů před možným vznikem požáru zakázala Správa národního parku České Švýcarsko vstup do tamních lesů v nočních hodinách.

Noční zákaz vstupuje automaticky v platnost v čase od 22 do 6 hodin, pokud je vyhlášen první stupeň požární výstrahy. „Smyslem omezení je předcházet vzniku požárů v souvislosti s ilegálním nocováním a rozděláváním ohňů na území parku,“ uvedl pro server Novinky.cz mluvčí správy parku Tomáš Salov. 

30. dubna 2024 6:37 Čas čtení 0:31 Mistrovství světa v hokeji se blíží. Podívej se, kdy bude hrát Česko Mistrovství světa v hokeji se blíží. Podívej se, kdy bude hrát Česko

Správa parku zároveň na území Českého Švýcarska aktivovala tzv. monitorovací hlídky, které budou území v brzkých večerních a ranních hodinách opakovaně kontrolovat z míst s dalekým rozhledem. 

„V případě, že by hlídky zaznamenaly kouř vycházející z lesa, zalarmují příslušné složky záchranného systému,“ doplnil Salov. Pro zefektivnění případného zásahu hasičů vytvořila správa parku detailní mapový podklad pro mobilní zařízení. 

Národní park podle Novinek zaznamenal od svého vzniku v roce 2000 celkem 82 případů lesních požárů. Příčinou většiny z nich bylo lidské zavinění. 

Domů
Sdílet
Diskuse