Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
30. dubna 2024 16:21
Čas čtení 0:26

iPady se staly součástí směrnice Evropské komise. Co všechno musí Apple změnit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
iPady se staly součástí směrnice Evropské komise. Co všechno musí Apple změnit?
Zdroj: Unsplash / David Švihovec

Evropská komise zařadila na seznam platforem, které v rámci nového zákona podléhají přísnějším pravidlům hospodářské soutěže, nově i systém iPadOS. Ten používají v podstatě všechny tablety od společnosti Apple.

Seznam původně čítal dvacet platforem, jako třeba sociální sítě od Meta Platforms či společnosti ByteDance, která má na starost TikTok. Byl na něm i Apple kvůli svému operačnímu systému iOS, aplikaci Safari či App Storu. Nyní se na seznam dostal i systém iPadOS.

30. dubna 2024 11:35 Čas čtení 1:40 Dezinformace se šíří Českem. Míří proti vládě, Evropské unii i ukrajinským uprchlíkům Dezinformace se šíří Českem. Míří proti vládě, Evropské unii i ukrajinským uprchlíkům

Apple již některé změny implementoval a na podzim tohoto roku by měl být snazší přenos dat z iPhonu na Android. Zároveň společnost povolila instalaci aplikací i z jiných platforem než jen z App Storu. Jednou z dalších změn je možnost provádět platby přímo v aplikacích.

Nařízení týkající se iPadů je součástí aktu o digitálních trzích, který začal v tomto roce platit společně s aktem o digitálních službách.

Domů
Sdílet
Diskuse