Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
5. května 2024 17:17
Čas čtení 0:29

Zemřel britský herec Bernard Hill, představitel Théodena z Pána prstenů nebo kapitána z Titanicu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel britský herec Bernard Hill, představitel Théodena z Pána prstenů nebo kapitána z Titanicu
Zdroj: New Line Cinema

Ve věku 79 let zemřel britský herec Bernard Hill, který si zahrál hned v několika oscarových filmech.

O smrti slavného herce informoval deník Independent, podle jehož informací zemřel v neděli v časných ranních hodinách. Hill se proslavil rolí Théodena, krále Rohanu, v oscarové trilogii Pán prstenů. Objevil se také ve filmu Titanic, ve kterém ztvárnil roli kapitána Edwarda Smithe. 

Mezi další slavné Hillovy role patří postava Yossera Hughese z britského dramatu Boys from the Blackstuff. Společně s účinkováním v ostatních snímcích byl jediným hercem v historii, který se objevil ve více filmech, které obdržely více než 11 Oscarů. 

Bernard Hill se narodil v roce 1944 nedaleko Manchesteru. Po absolvování tamní divadelní školy začínal svoji hereckou kariéru v několika menších filmech. Průlom v jeho kariéře znamenala role dělníka, kterého brutalita britského sociálního státu dostala na pokraj sil, ve filmu The Black Stuff. 

Domů
Sdílet
Diskuse