Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
7. května 2024 16:17
Čas čtení 0:40

PŘEHLEDNĚ: Otevírací doba obchodů na 8. května

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEHLEDNĚ: Otevírací doba obchodů na 8. května
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití

Měl*a jsi v plánu jít nakupovat na Den vítězství, který připadá na středu 8. května? Připravili jsme pro tebe přehled otevřených a zavřených poboček.

Na tento státní svátek musí být všechny obchody nad 200 metrů čtverečních zavřeny. Co se týče konkrétních řetězců, tak budou zavřeny všechny pobočky Billy, Kauflandu, Penny Marketu, Lidlu a Globusu. Tesco má i menší prodejny s názvem Tesco Express, které mohou mít normálně otevřeno. Stejně je na tom i Albert.

Co bude otevřeno?

Otevřeno mohou mít pouze menší prodejny do 200 metrů čtverečních, čerpací stanice, obchody na letištích a nádražích, lékárny a prodejny se smíšeným zbožím. Na nedodržování pravidel dohlíží Česká obchodní inspekce, která může provozovateli v případě porušení zákona udělit pokutu do výše až jednoho milionu korunu.

Zákon se nijak netýká online obchodů s potravinami, takže pokud bys něco potřeboval*a, můžeš si to stále objednat přes Rohlík či Košík, které by ti zboží měly doručit jako kterýkoliv jiný den.

7. května 2024 9:20 Čas čtení 1:05 Česko řeší predátorské časopisy. O co se vůbec jedná a jak je poznáš? Česko řeší predátorské časopisy. O co se vůbec jedná a jak je poznáš?

Den vítězství se těmito pravidly liší od Svátku práce, který si Česko připomnělo minulou středu. V tu totiž byly všechny obchody normálně otevřeny. Další státní svátek bude 5. července, kdy si občané Česka připomenou Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje.

Domů
Sdílet
Diskuse