Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
8. května 2024 14:48
Čas čtení 0:43

Smutná zpráva pro Miloše Zemana. Prezident znovu povýšil šéfa BIS

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Smutná zpráva pro Miloše Zemana. Prezident znovu povýšil šéfa BIS
Zdroj: Bezpečnostní informační služba

Petr Pavel tak učinil na návrh vlády dnes na Pražském hradě. Povýšil i dalších 11 vojáků, policistů a hasičů.

Prezident zdůraznil, že jmenování do vyšší funkce je pro každou ženu či muže v uniformě velice prestižní den, informuje Česká televize. „Je ale také výrazem odpovědnosti, a to nejenom vůči lidem a entitám, které budete řídit, ale také vůči politickému vedení vašich resortů,“ dodal.

8. května 2024 9:50 Čas čtení 0:25 Zemřela hlava propagandy v Severní Koreji Kim Ki-nam Zemřela hlava propagandy v Severní Koreji Kim Ki-nam

Ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Koudelku již v minulosti sedmkrát odmítl povýšit Pavlův předchůdce Miloš Zeman. V dubnu 2023 vláda opět navrhla jmenovat Koudelku do hodnosti brigádního generála. Prezident Petr Pavel návrhu tehdy vyhověl a 8. května 2023 jej jmenoval. Letos je tomu tedy přesně rok, co byl Koudelka povýšen na generálmajora.

„Snad každému je jasné, že současná situace je mimořádně složitá a dotýká se nás více, než bychom si přáli,“ dodal po svém povýšení. Je podle něj logické, že se občané obrací na bezpečnostní složky s ještě větší důvěrou a očekáváním než dříve.

Pavel dále povýšil například Petra Červeného, Františka Habadu či Milana Černeka, a to do funkce brigádního generála. Do vyšších pozic prezident jmenuje vojáky, policisty či hasiče dvakrát ročně, a to na Den vzniku samostatného Československa 28. října a u příležitosti Dne vítězství 8. května.

Domů
Sdílet
Diskuse