Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. července 2022 16:56
Čas čtení 2:19

Přehledně: Jaká koronavirová opatření platí v turisticky oblíbených destinacích

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Přehledně: Jaká koronavirová opatření platí v turisticky oblíbených destinacích
Zdroj: Pixabay

Podívali jsme se na nejnavštěvovanější země a jejich aktuální opatření.

Léto je v plném proudu a Češi a Češky se chystají na dovolenou do zahraničí. V posledních týdnech ale také stoupají počty pozitivně testovaných na covid-19. Většina turisticky oblíbených destinací v souvislosti se zvyšujícími se počty nakažených přísnější opatření nezavedla, v některých z nich ale platí povinnost nosit ochranu dýchacích cest například v hromadné dopravě. Podívej se na stručný přehled toho, co podle českého Ministerstva zahraničí v jednotlivých státech aktuálně platí. 

Egypt

V Egyptě jsou aktuálně všechna epidemiologická opatření zrušena. Žádná povinnost prokazovat se očkovacím certifikátem nebo negativním testem ani povinnost nosit roušku či respirátor neplatí. 

Francie

Ve Francii musí všechny osoby od 12 let přijíždějící z ČR do Francie i v případě tranzitu předložit jednu z těchto možností:

  • Negativní PCR (platný max. 72 h) nebo antigenní test (platný max. 48 h).
  • Potvrzení o provedeném očkování (7 dní po vakcíně Pfizer, Moderna, AstraZeneca či 4 týdny po vakcíně Johnson & Johnson, nebo 7 dní po první dávce vakcíny, pokud osoba prodělala nemoc covid-19).
  • Potvrzení o prodělání nemoci covid-19 v posledních 6 měsících.

Pro přístup ke službám není potvrzení o očkování vyžadováno od nikoho. Země doporučuje nošení roušky v dopravě a v uzavřených prostorech.

Domů
Sdílet
Diskuse