Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
23. července 2022 16:52
Čas čtení 0:48

Duhový průvod Prague Pride proběhne v sobotu 13. srpna

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Duhový průvod Prague Pride proběhne v sobotu 13. srpna
Zdroj: REFRESHER/Ivan Koribanič

Pochod představuje vrchol festivalu Prague Pride, který bude probíhat od 8. do 14. srpna.

Po dvou letech proběhne 13. srpna v Praze pochod Prague Pride. Představuje vrchol festivalu, který se bude konat od 8. do 14. srpna. Letošní ročník festivalu Prague Pride bude reflektovat aktuální situaci LGBTQ+ lidí v zemích Blízkého a Středního východu. Kromě samotného pochodu slibují organizátoři bohatý program.

Vrchol festivalu Prague Pride v podobě tradičního duhového pochodu proběhne v sobotu 13. srpna od 11:30 hodin. Začíná v dolní části Václavského náměstí a přes ulici Na Příkopě, náměstí Republiky, Celetnou ulici, Staroměstské náměstí, Pařížskou ulici, Čechův most a Letenské sady dojde až na Letenskou pláň.

Anketa:
Chystáš se na Prague Pride?
Ano.
Ne.
Ano.
53 %
Ne.
47 %

„Na místě bude stát Pride Park s hudebním programem na šesti různých stagích, hromada stánků nejen s jídlem a pitím a nezapomenutelná atmosféra až do desíti večer,“ píší organizátoři na svých stránkách.

Letošní pochod se do pražských ulic vrací po dvou letech. V minulosti se nekonal z důvodu pandemie nemoci covidu-19. Pochod letos zároveň dbá na udržitelnost a bezpečnost ve vztahu k životnímu prostředí. Obejde se proto bez aut a tradičních alegorických vozů.

„V druhém srpnovém týdnu se návštěvníkům opět otevře Pride Village na Střeleckém ostrově i ostatní festivalová místa Pride House a Pride Life. Zkrátka stay tuned, festival Prague Pride 2022 bude stát za to,“ uvádí ředitel festivalu Tom Bílý.

Domů
Sdílet
Diskuse