Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
19. srpna 2022 19:14
Čas čtení 0:55

Bouřky v Rakousku, Itálii i Francii připravily o život nejméně dvanáct lidí. Další byli zraněni

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Bouřky v Rakousku, Itálii i Francii připravily o život nejméně dvanáct lidí. Další byli zraněni
Zdroj: Unsplash/Micah Tindell/voľne na použitie

Intenzivní bouřky zabíjely ve Francii, Rakousku i Itálii. Zasáhnou i Českou republiku.

Bouřky v Evropě si vyžádaly oběti na životech. Lidé umírali v Rakousku, Francii i Itálii. Podle úřadů zabilo počasí přinejmenším dvanáct lidí včetně dvou dětí. Informuje o tom server BBC. Silné a velmi silné bouřky mají během pátečního odpoledne a sobotního dopoledne zasáhnout také Českou republiku.

Intenzivní bouřky v Evropě zabily přinejmenším dvanáct lidí, včetně dvou dětí. V Rakousku kvůli nim přišly o život dvě dívky ve věku čtyř a osmi let. Bouřky tam vyvrátily strom, který na obě děti spadl. Stejný osud potkal i tři ženy ve spolkové zemi Dolní Rakousko. Stát zatím hlásí třináct dalších zraněných, včetně pěti dětí.

Životy lidí si počasí vyžádalo také v Itálii, kde pád stromu zabil jednu ženu a jednoho muže na území Toskánska ve střední Itálii. Na jihu Itálie zatím panují vlny intenzivních veder. 

Vysoký počet obětí zaznamenala také Francie. V kempu na Korsice zemřela třináctiletá dívka po pádu stromu na obytný vůz. O život přišla také dvaasedmdesátiletá žena, na jejíž auto spadla střecha. Pád stromu zabil také šestačtyřicetiletého muže. Další dva lidé zemřeli na moři.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Bouřky s vysokou intenzitou zasáhnou během pátečních večerních hodin pravděpodobně i Českou republiku. Meteorologové varují, aby se lidé nepřibližovali ke stromům, zdrželi se doma, zabezpečili volně položené předměty a zavřeli okna. Doporučují také nevstupovat do vodních toků.

Domů
Sdílet
Diskuse