Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. srpna 2022 12:55
Čas čtení 0:49

ČHMÚ varuje: Část Česka zasáhnou velmi silné bouřky, může napadnout až 70 milimetrů srážek

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje: Část Česka zasáhnou velmi silné bouřky, může napadnout až 70 milimetrů srážek
Zdroj: Unsplash/Josep Castells/volně k užití

Podle meteorologů je hlavní riziko v opakovaných bouřkách.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal novou výstrahu před bouřkami. V platnosti je od sobotního odpoledne do noci na neděli. Východ území mohou zasáhnout velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a kroupami.

Výstraha pro východ území 

Do východní části Česka by podle meteorologů měly přijít velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, menšími kroupami a nárazy větru. „Supercely nečekáme, ale spíše intenzivní kombinaci deště s bouřkami,“uvedl ČHMÚ. V opakovaných bouřkách může spadnout ojediněle kolem sedmdesáti milimetrů srážek. Výstraha platí v Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji. 

Výstraha před bouřkami platí kromě zmiňovaných krajů také pro některé části Vysočiny, Pardubického a Královéhradeckého kraje. Tam by ale neměly být tak silné a může spadnout ojediněle kolem 30 milimetrů srážek.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Lidé by se tak měli mít na pozoru před rozvodněním malých toků, zatopením podchodů, podjezdů nebo sklepů či podemletím komunikací. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice a také problémy v dopravě.

 

Domů
Sdílet
Diskuse