Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. srpna 2022 11:29
Čas čtení 0:51

Za smrt dcery „Putinova mozku“ může ruská partyzánská armáda, říká opoziční politik Ponomarjov

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Devětadvacetiletá dcera ruského ideologa Alexandra Dugina zemřela při výbuchu auta. Podle opozičního politika může za její smrt partyzánská jednotka.

Za smrt dcery prokremelského ideologa Alexandra Dugina mohou údajně ruští partyzáni. Prohlásil to opoziční politik a aktivista Ilja Ponomarjov. Podle něj bude ruská protiválečná jednotka podnikat i další kroky, kterými se pokusí válku na Ukrajině zastavit. Informuje o tom The Guardian.

Devětadvacetiletá Darja Dugina zahynula v sobotu během exploze auta. Podle vyšetřovatelů někdo pod vozidlo nastražil výbušniny a v autě měl jet i sám Dugin. Pokus o atentát byl podle vyšetřovatelů objednán. Server Newsweek informuje, že za útokem měla stát ruská jednotka partyzánů NRA (Národní republikánská armáda).

Darja Durgina.
Darja Durgina. Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/1RNK/volně k užití

„Za útok jsou, stejně jako za jiné podobné akce, zodpovědní partyzáni z NRA,“ řekl opoziční aktivista a bývalý poslanec Státní dumy Ilja Ponomarjov. Uvedl, že je opozice s aktivisty ve spojení a dostal k přečtení jejich manifest. 

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

„Prohlašujeme, že Putin je uzurpátor moci a válečný zločinec, který rozpoutal válku mezi slovanskými bratry a posílá ruské vojáky na nesmyslnou smrt,“ stojí podle opozičního poslance v manifestu. „Putina zneškodníme a sesadíme. Naším cílem je zastavit destrukci Ruska a jeho sousedů a ukončit aktivity bohatých kremelských byznysmenů, kteří vysávají bohatství z ruských lidí a páchají trestnou činnost uvnitř i vně Ruska.“

Ilja Ponomarjov.
Ilja Ponomarjov. Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Richter Frank-Jurgen/volně k užití

Ponomarjov je levicový opoziční politik, který v roce 2014 hlasoval proti anexi Krymu. Alexandr Dugin je prokremelský ideolog, který v minulosti prezentoval krajně nacionalistické a fašistické názory. Bývá označován za „Putinův mozek“.

Domů
Sdílet
Diskuse