Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Volfová
31. srpna 2022 11:37
Čas čtení 1:15

Šéf rozvědky Mlejnek kvůli kritice rezignuje. Ve funkci strávil 54 dní

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Šéf rozvědky Mlejnek kvůli kritice rezignuje. Ve funkci strávil 54 dní
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Mlejnek v posledních týdnech čelil kritice kvůli stykům s Michalem Redlem stíhaným v korupční kauze Dozimetr.

Ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Petr Mlejnek po necelých dvou měsících končí ve funkci. Na klíčový post v tajné službě se rozhodl rezignovat sám. Informuje o tom server Lidovky.cz.

„Petr Mlejnek měl veškeré předpoklady, aby funkci ředitele vykonával dobře, což za poslední měsíc a půl dokázal svou prací. Jeho rozhodnutí ovšem chápu, tlak na něj, jeho rodinu i službu samotnou byl enormní, pan ředitel si vyhodnotil, že v této atmosféře nejde ÚZSI efektivně vést,“reagoval na Mlejnkovu rezignaci ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Část opozice i koaliční Piráti vyzývali k výměně šéfa civilní rozvědky kvůli stykům s podnikatelem Michalem Redlem obviněným v korupční kauze Dozimetr. Opoziční hnutí ANO a SPD i z tohoto důvodu podalo podnět ke svolání sněmovní schůze k vyslovení nedůvěry vládě.

19. dubna 2024 13:00 Čas čtení 2:27 Co nevynechat na fashion weeku? Zeptali jsme se nadějných mladých tvůrců a tvůrkyň Co nevynechat na fashion weeku? Zeptali jsme se nadějných mladých tvůrců a tvůrkyň

Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš odchod šéfa rozvědky ocenil a považuje jej za zodpovědný. „Rezignaci pana Mlejnka považujeme za správnou a zodpovědnou. Je třeba vybrat nového šéfa rozvědky a situaci stabilizovat i s ohledem na důvěru v naše zpravodajské služby a fungování úřadu. Hlavní je řešení energetické krize a pomoc občanům a firmám, na což se plně soustředíme,“napsal na Twitteru.

Premiér Petr Fiala (ODS) rovněž Mlejnkovu rezignaci podpořil. „Očekávám, že jeho krok povede ke zklidnění situace v oblasti, která je pro bezpečnost ČR důležitá,“uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse