Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. září 2022 13:00
Čas čtení 0:59

Demonstrace v Praze: Protestující žádají demisi vlády, přišlo 70 tisíc lidí (Aktualizováno)

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Demonstrace v Praze: Protestující žádají demisi vlády, přišlo 70 tisíc lidí (Aktualizováno)
Zdroj: REFRESHER/Adam Smeták

Demonstrující požadují lepší energetické podmínky i změnu přístupu k migrantům.

AKTUALIZACE 15:39: Podle odhadů policie je na místě momentálně asi 70 tisíc lidí. Demonstrující se shromáždili pod historickou budovou Národního muzea. Na akci se objevují také názoroví odpůrci s vlajkami EU a NATO.

V Praze na Václavském náměstí začala ve dvě hodiny odpoledne protivládní demonstrace Česká republika na 1. místě. Protestující požadují levnější energie a bojují i proti uprchlíkům z Ukrajiny. Na akci do centra hlavního města dorazily desítky tisíc lidí. Policie dohlíží na klidný průběh akce.

Lidé v Praze na Václavském náměstí demonstrují proti vládě. Pořadatelé akce požadují její odchod. Chtějí, aby stát zmírnil dopady energetické krize a osvobodil tuzemský průmysl od závislosti na zahraničních společnostech. Chtějí také, aby Česko podepsalo přímé smlouvy s dodavateli plynu, především s Ruskem.

3. září 2022 11:00 Čas čtení 3:31 Komunální volby Praha 2022: Politických stran jsem se zeptali, zda by se měla zvednout cena MHD Komunální volby Praha 2022: Politických stran jsem se zeptali, zda by se měla zvednout cena MHD

„My, občané s různými názory, politici z ‚konkurenčních‘ politických stran a hnutí i aktivisté z různých spolků a organizací, jsme došli k názoru, že nadešel nejvyšší čas se SPOJIT a společně bojovat o budoucnost naší země!“ popisují organizátoři demonstraci.

Na demonstraci má mimo jiné vystoupit energetický expert Ivan Noveský, děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze Miroslav Ševčík nebo poslankyně Trikolory Zuzana Majerová. Na akci budou dohlížet policisté. 

Kromě samotné akce mají organizátoři také petici za levnou elektřinu. Požadují 3 MWh elektřiny ročně zdarma pro každou domácnost. „Požadujeme 3 MWh elektřiny zdarma pro každou českou domácnost. Tyto 3MWh/rok naší české elektřiny z našich českých elektráren požadujeme zdarma po dobu hospodářské krize, tedy pokud je průměrná roční míra inflace vyšší než 10%,“ píší autoři petice na stránkách.

Domů
Sdílet
Diskuse