Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
7. září 2022 9:09
Čas čtení 1:01

Žena v Indii chránila holýma rukama dítě před útokem tygra

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Žena v Indii chránila holýma rukama dítě před útokem tygra
Zdroj: Flickr/volně k užití

Chlapec utrpěl zranění hlavy, jeho matka má poraněné plíce a hluboké břišní rány. Podle lékařů budou oba v pořádku.

Žena ve středoindickém státě Madhjapradéš utrpěla vážná zranění, když se snažila bránit svého patnáctiměsíčního syna před útokem tygra. Ona i chlapec skončili v nemocnici. K útoku zvířete došlo podle BBC v neděli na okraji tygří rezervace Bandhavgarh. 

Žena bránila dítě holýma rukama

Archana Choudhary z Indie vzala v neděli svého patnáctiměsíčního syna Raviraje na pole, aby zde vykonal potřebu. Podle informací serveru Times of India v tu chvíli z křoví vyskočil tygr a dvojici napadl. Zvíře se pokusilo zakousnout do krku chlapce, v čemž mu žena bránila. S holýma rukama se postavila před svého syna a celou dobu křičela o pomoc. Než ale přiběhli další obyvatelé vesnice, utrpěla vážná zranění včetně propíchnuté plíce. Tygr nakonec utekl pryč.

Ženu s dítětem nejprve odvezli do zdravotního střediska v Manpuru. Poté, co jim byla poskytnuta první pomoc, je převezli do okresní nemocnice. Podle jejího manžela utrpěla vážná zranění břicha, zad a rukou. Chlapec má poraněnou hlavu, jeho zranění ale tak vážná nejsou. Úřady nyní zajišťují bezpečnost vesničanů. Doporučily jim, aby v noci nevycházeli, a pokoušejí se zvíře dostat zpátky na území rezervace. 

7. září 2022 7:44 Čas čtení 1:10 Medvědi na Blanensku: Žena údajně viděla u rybníka samici s mládětem, obce varovaly obyvatele Medvědi na Blanensku: Žena údajně viděla u rybníka samici s mládětem, obce varovaly obyvatele

Útoky zvířat na lidi žijící v okolí tygří rezervace nejsou ničím neobvyklým. Kromě tygrů se vesnice potýkají také se slony, kteří jim svými neočekávanými návštěvami ničí úrodu. Podle odborníků za to může příliš rychlá urbanizace, která nutí zvířata opustit své přirozené prostředí při hledání kořisti a úkrytu.

Zpět
Sdílet
Diskuse