Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Adam Novosad TASR
25. září 2022 14:21
Čas čtení 0:56

Srbsko neuzná ruská referenda na okupovaných územích Ukrajiny. Jsou v rozporu s mezinárodním právem, oznámil resort diplomacie

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Srbsko neuzná ruská referenda na okupovaných územích Ukrajiny. Jsou v rozporu s mezinárodním právem, oznámil resort diplomacie
Zdroj: Srbské ministerstvo obrany

Srbský resort diplomacie odmítl uznat výsledky ruských referend na Ukrajině.

Srbsko neuzná výsledky referend, která Ruská federace v posledních dnech organizuje na okupovaných územích na Ukrajině. Informuje o tom NEXTA.

Na tiskové konferenci to oznámil šéf srbského resortu diplomacie Nikola Selaković. Podle ministra jsou referenda na okupovaných ukrajinských územích v rozporu s mezinárodním právem, a tak je pro Srbsko nepřípustné, aby jejich výsledky oficiálně uznalo.

Zelenskyj doufá, že svět odsoudí ruská referenda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pravidelném proslovu odsoudil „pseudoreferenda“, která proruské úřady organizují na okupovaných ukrajinských územích s cílem připojit tyto oblasti k Rusku. Zelenskyj vyjádřil naději, že referenda odsoudí i svět.

„Tato hlasování nejsou jen zločiny proti mezinárodnímu právu a ukrajinským zákonům, jsou to zločiny proti určitým lidem, proti národu,“ uvedl ukrajinský prezident. Informoval o tom TASR.


Lidová hlasování o připojení k Ruské federaci se konají od pátku 23. září do úterý 27. září ve čtyřech oblastech Ukrajiny – v Doněcké a Luhanské oblasti na východě a v Chersonské a Záporožské oblasti na jihovýchodě.


Ukrajinští představitelé informovali, že lidem v některých Ruskem okupovaných oblastech zakázali odejít pryč, dokud neskončí hlasování, ozbrojené skupiny chodí od domu k domu a zaměstnancům podniků vyhrožují propuštěním, pokud se referenda nezúčastní.

Domů
Sdílet
Diskuse