Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
29. září 2022 11:17
Čas čtení 0:35

Děkujeme, Česko! Ukrajina poslala vzkaz v dojemném videu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Děkujeme, Česko! Ukrajina poslala vzkaz v dojemném videu
Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Dvě země, které odolávaly Ruské agresi. Ukrajinské ministerstvo obrany připomíná společnou historii.

Ukrajinské ministerstvo obrany poděkovalo České republice za solidaritu. Na Twitteru zveřejnilo kompilaci fotek, které spojují srpnové události z roku 1968 v Československu a vpád ruských vojsk na Ukrajinu.

Video začíná citátem bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla: „Každé lidské utrpení se týká každé lidské bytosti.“ Sestřih následně zobrazuje fotky z protiruských demonstrací i snímky tanků a ruských vojáků na území obou států. „Dvě země sdílí společnou historii obrany proti ruské agresi,“ stojí ve videu.

„Není divu, že Česká republika byla pro Ukrajinu v posledních měsících jednou z nejpevnějších opor. Od února Česko dodalo Ukrajině vrtulníky, rakety nebo tanky, a to si bude Ukrajina navždy pamatovat. Děkujeme, Česko!“ vzkazuje ministerstvo obrany v závěru videa.

Domů
Sdílet
Diskuse