Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
10. října 2022 22:06
Čas čtení 0:34

Polsko doporučilo svým občanům, aby opustili Bělorusko. Lukašenko nasadil bojovou operační skupinu

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko v pondělí prohlásil, že Minsk a Moskva nasadí na západních hranicích jeho země společnou bojovou operační skupinu.

Polská vláda v pondělí doporučila svým občanům nacházejícím se v Bělorusku, aby tuto zemi opustili. Děje se tak v době zvýšeného napětí mezi Varšavou a Minskem kvůli válce na Ukrajině. Informuje o tom TASR.

„Doporučujeme, aby polští občané pobývající na území Běloruské republiky opustili její území dostupnými komerčními a soukromými prostředky,“ píše se v pokynech pro cestující zveřejněných na webové stránce polské vlády.

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko v pondělí prohlásil, že Minsk a Moskva nasadí na západních hranicích jeho země společnou bojovou operační skupinu. Podle jeho slov jde o reakci na vyostření napětí.

Běloruský lídr následně uvedl, že Litva, Polsko a Ukrajina cvičí běloruské radikály na teroristický útok.

Bělorusko je v současnosti finančně a politicky závislé na Rusku. Lukašenko, blízký spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, povolil ruské armádě vstoupit na běloruské území pod záminkou vojenských cvičení předtím, než Moskva 24. února začala okupovat Ukrajinu.

Lukašenko
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse