Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
12. října 2022 8:11
Čas čtení 1:08

To je vražda, zesnula: Angela Lansbury, herečka ze seriálu našeho dětství, zemřela pokojně ve spánku. Bylo jí 96 let

Kategorie:
News
Uložit Uložené
To je vražda, zesnula: Angela Lansbury, herečka ze seriálu našeho dětství, zemřela pokojně ve spánku. Bylo jí 96 let
Zdroj: Eva Rinaldi, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Nejvíce se proslavila v televizním seriálu To je vražda, napsala jako Jessica Fletcherová. Seriál se pro její fanoušky stal televizním pořadem na nedělní večery a měl 12 sérií. Herečka za něj získala čtyři Zlaté glóby.

Herečka Angela Lansbury, jejíž kariéra zahrnovala velké role na plátně, v divadle i v televizi, zemřela v úterý ve svém domě v Los Angeles, oznámila její rodina. Angele bylo 96 let a za pět dní by oslavila 97. narozeniny. Informoval o tom server Variety

„Děti Angely Lansbury se zármutkem oznamují, že jejich matka zemřela pokojně ve spánku doma v Los Angeles dnes, v úterý 11. října 2022 v 1:30 ráno, pouhých pět dní před svými 97. narozeninami,“ uvedla její rodina v prohlášení.


Herečka se nejvíce proslavila díky televiznímu seriálu To je vražda, napsala, který si určitě pamatuješ z dětství. Ztvárnila v něm postavu Jessicy Fletcherové, která měla být „mladší verzí“ slečny Marplové od Agathy Christie. Seriál se pro její fanoušky stal televizním pořadem na nedělní večery a měl 12 sérií. Herečka za něj získala čtyři Zlaté glóby. V letech 1997–⁠2003 si potom roli zopakovala ve čtyřech televizních filmech. 

25. března 2024 15:00 Čas čtení 8:10 Od tramvaje k vibrátoru. „Design dokáže komunikovat i bořit společenská tabu,“ říká designérka Anna Marešová Od tramvaje k vibrátoru. „Design dokáže komunikovat i bořit společenská tabu,“ říká designérka Anna Marešová

Její další velkou rolí byla například postava strašidelné cukrářky Nellie Lovettové v muzikálu Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Za tuto roli získala v roce 1979 cenu Tony za nejlepší muzikálovou herečku. Další tři ceny Tony získala za nejlepší ženský herecký výkon v muzikálu Mame v roce 1966, Dear World v roce 1969 a Gypsy v roce 1975.

Domů
Sdílet
Diskuse