Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. října 2022 18:32
Čas čtení 1:02

Americký policista desetkrát vystřelil po 17letém chlapci, který jedl burger v autě. Teď čelí obvinění

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Americký policista desetkrát vystřelil po 17letém chlapci, který jedl burger v autě. Teď čelí obvinění
Zdroj: San Antonio Police Department

Obvinění policisty přišlo dva dny poté, co jej vedení policie postavilo mimo službu.

Bývalý policista ze San Antonia čelí obvinění z útoku ze strany veřejného činitele. Informuje o tom The Hill. Na sedmnáctiletého Erika Canta vystřelil policista James Brennand hned několikrát během toho, co mladík v autě jedl McDonald's. Erik je v současnosti v kritickém stavu. Podle vedení policie neměl strážník důvod střílet.

Dnes již bývalý policista James Brennand je obviněn z napadení poté, co desetkrát vystřelil na auto sedmnáctiletého Erika Canta. Ten měl na sedadle řidiče jen v klidu jíst jídlo z fast foodu. Obvinění přichází dva dny poté, co byl James Brennand postaven mimo službu. Policista je obviněn jednak z útoku na samotného Erika, jednak z útoku na spolujezdce. Erik je momentálně v kritickém stavu, druhá osoba vyvázla bez zranění.

Bývalý policista po vozidle začal střílet proto, že měl podezření, že jde o stejné auto, které ujelo před silniční kontrolou. Brennand je momentálně obviněn z napadení, pokud by ale Erik svým zraněním podlehl, podle vedoucího policie by se obvinění změnila. 

3. května 2024 14:00 Čas čtení 4:05 Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem

„Když jsem viděl díry po kulkách, hned mi to bylo podezřelé. Při pohledu na vozidla poznáte, kterým směrem se vozidlo pohybuje, když dojde ke střelbě, a u tohoto vozidla mi bylo jasné, že se pohybuje směrem od policisty a souběžně s ním,“řekl šéf místní policie William McManus.

Podle něj byla střelba po vozidle naprosto zbytečná. Po vozidlech mají místní policisté povoleno střílet jen ve dvou případech. Pokud není v bezprostředním ohrožení jejich život nebo osoba ve vozidle neohrožuje život někoho dalšího, po autech střílet nemohou. McManus upozorňuje, že k podobnému chování nejsou místní policisté vedeni a případ označil za chybu jednotlivce. 

Domů
Sdílet
Diskuse