Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš Ivan Koribanič
12. října 2022 20:07
Čas čtení 1:02

V Bratislavě došlo ke střelbě, dva lidé zemřeli. Útočník je na útěku

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Bratislavě došlo ke střelbě, dva lidé zemřeli. Útočník je na útěku
Zdroj: REFRESHER/Ivan Koribanič

Podle informací Refresheru bezpečnostní složky zcela uzavřely ulici Zámecká.

Dnes krátce po 19:00 došlo v Bratislavě na Zámecké ulici ke střelbě, informuje slovenská policie na Facebooku. „Případem se aktuálně intenzivně zabývá několik útvarů v působnosti Krajského ředitelství PZ v Bratislavě. Jakmile to situace umožní, k případu poskytneme bližší informace,“ píše policie. 

Podle informací Refresheru padlo více než 15 výstřelů, které slyšeli svědci v blízkosti baru Tepláreň, kde se setkávají LGBTQ+ lidé. Při střelbě přišli o život dva lidé, potvrdila mluvčí operačního střediska záchranné zdravotní služby Alena Krčová.

Střelec je na útěku. Nad centrem města momentálně létá vrtulník. „Po pachateli tohoto skutku pátráme,“ uvedl mluvčí policie Michal Szeiff. Pachatel měl na sobě černou kšiltovku, modré kalhoty a bundu.

Oficiální informace o dalších zraněných zatím policie nepotvrdila, podle našich informací je ale zraněná i číšnice z baru Tepláreň, kterou převezli do Nemocnice Staré Mesto. „Můžeme potvrdit, že ve večerních hodinách jsme přijali ženu se střelným poraněním dolních končetin. Pacientka se v této chvíli podrobuje potřebnému vyšetření,“ uvedla mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Majitel klubu na Facebook napsal, že je v pořádku. Motiv dvojnásobné vraždy zatím není známý.

streľba bratislava
Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič
streľba bratislava
Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič

Bezpečnostní složky již zcela uzavřely ulice Zámecká a Svoradova. Těžce ozbrojení policisté momentálně hlídkují i v širším centru města. 

Jeden ze svědků nehody Refresheru řekl, že slyšel velký počet výstřelů. „Slyšel jsem výstřely, ale říkal jsem si, že to nebudou výstřely ze zbraně, protože jsem v centru města. Zaregistroval jsem asi 10 až 15 výstřelů, ale myslel jsem si, že je to nějaká oslava. Najednou mi oznámili, že je to místo činu. Řekli nám, že jsou zde mrtví,“ řekl nám Čech ve středních letech.


Domů
Sdílet
Diskuse