Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
15. října 2022 12:31
Čas čtení 1:05

V bytě Rusky, která šířila propagandu a vysmívala se Ukrajině, proběhla razie. V Německu žije ilegálně

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V bytě Rusky, která šířila propagandu a vysmívala se Ukrajině, proběhla razie. V Německu žije ilegálně
Zdroj: Flickr/fabrikasimf/volně k užití

Třicetiletá Ruska se vysmívala Ukrajincům a šířila ruskou propagandu. Teď bude řešit jiný problém, v zemi je ilegálně.

Julia Prokhorova je 30letá Ruska, která se na svých sítích opakovaně vysmívala Ukrajincům a šířila proruskou propagandu. V Německu žije bez povolení k pobytu, což spolu s jejím ohavným chováním eskalovalo do sporů s německými úřady. Informují o tom regionální noviny Passauer Neue Presse a bulvární deník Bild.

V časných ranních hodinách byla v jejím bytě v Německu provedena razie

Vyšetřovatelé Inspektorátu kriminální policie a prokuratury v Landshutu v pátek v časných ranních hodinách prohledali její byt. Julia je podezřelá z toho, že od května 2022 prostřednictvím sociálních sítí hájila ruskou agresivní válku na Ukrajině.

Na sociálních sítích mimo jiné kolovalo i video, které sama natočila. Je na něm zachyceno, jak se v Salcburku vysmívá dvěma Ukrajinkám a obtěžuje je.

Prostřednictvím Instagramu a TikToku šířila proruskou propagandu. Její účty na sociálních sítích byly ale nedávno zrušeny. Momentálně se nejvíce realizuje na sociální síti Telegram, který je v Rusku populární. Prostřednictvím této sítě vyzývala lidi, aby plýtvali energií. Výdaje by podle ní totiž automaticky přinesly prospěch Rusku.

Podezřelá se v současné době nachází v Německu bez platného povolení k pobytu. Deportace do Ruska jsou ale momentálně pozastaveny, není tak jisté, jak bude její případ uzavřen.

Domů
Sdílet
Diskuse