Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
18. října 2022 13:38
Čas čtení 0:55

Zelenskyj vydává sbírku válečných projevů. Vyzývá svět k boji za svobodu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zelenskyj vydává sbírku válečných projevů. Vyzývá svět k boji za svobodu
Zdroj: TASR/AP

Publikace obsahuje šestnáct projevů ukrajinského prezidenta.

Chystanou sbírku válečných projevů ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského označilo nakladatelství Penguin Random House podle britského deníku The Guardian za „bojový pokřik do světa, aby se ozval a bojoval za svobodu“. Všech šestnáct řečí osobně vybral Zelenskyj a mapují cestu Ukrajiny od roku 2019.

Kniha s názvem Zpráva z Ukrajiny vyjde 24. listopadu tohoto roku. Dosud byla práva prodána do deseti zemí. V nakladatelství si ji mohou čtenáři přeobjednat za 16 dolarů (v přepočtu zhruba 399 Kč) již nyní.

zelenskyj kniha
Zdroj: Penguin Random House/propagační materiál

Od své inaugurace od roku 2019 pronesl Zelenskyj asi tisíc řečí

Projevy pomohou podle Zelenského čtenářům pochopit Ukrajince, jejich aspirace, zásady a hodnoty: „Že jsme svobodný a nezávislý národ a že nepřestaneme bojovat, dokud naše území neopustí poslední ruská vojska.“ Součástí knihy má být také úvod, v němž se prezident zamýšlí nad tím, co se od začátku konfliktu s Ruskem naučil o sobě a o své zemi. Od své inaugurace v květnu 2019 pronesl Zelenskyj asi tisíc různých projevů po celém světě. 

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

„Tato kniha zaznamenává, jak Ukrajina našla svůj hlas a svou sílu. Její účinky jsou vidět na bojištích největší války v Evropě od roku 1945,“popsal Arkadij Ostrovskij, redaktor časopisu The Economist pro Rusko a východní Evropu. Toho pozvalo nakladatelství Penguin Random House, aby vysvětlil souvislosti projevů a jejich význam.

Veškerý prezidentův podíl z knihy bude věnován fondu United24, který provozuje ukrajinská vláda. Peníze z tohoto fondu přidělují ministerstva na pokrytí nejnaléhavějších potřeb.

Domů
Sdílet
Diskuse