Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
23. října 2022 14:57
Čas čtení 1:03

Tisíce lidí v Londýně vyšly do ulic, chtějí opětovné připojení Velké Británie k Evropské unii

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Tisíce lidí v Londýně vyšly do ulic, chtějí opětovné připojení Velké Británie k Evropské unii
Zdroj: TASR/AP Photo/Alberto Pezzali

„Brexit nikdy nefungoval,“ skandoval dav protestujících.

Tisíce lidí vyšly do londýnských ulic, kde protestovaly za opětovné připojení Velké Británie k Evropské unii. Brexit podle nich způsobil mnoho krizí v zemi a nikdy nefungoval. Odchod z EU někteří Britové označují za obrovskou chybu, informují The Guardian a Times Series.

23. října 2022 9:49 Čas čtení 1:10 Platy poslanců v roce 2023 porostou. Řadový poslanec nebo senátor by si mohl přijít na 102 400 korun měsíčně Platy poslanců v roce 2023 porostou. Řadový poslanec nebo senátor by si mohl přijít na 102 400 korun měsíčně

Na protest za opětovné připojení země k Evropské unii přijeli do Londýna lidé z celé Británie. Davy pochodovaly centrem Londýna, nad hlavami mávaly evropskými vlajkami a skandovaly hesla jako „brexit nikdy nefungoval“ nebo „#připojte se k EU za nižší účty“. 

Cílovou stanicí protestujících bylo náměstí Parliament Square, které zaplnily modro-žluté vlajky i transparenty. 

„Nebyl to výsledek nadpoloviční většiny, 52 ku 48 není něco, kvůli čemu můžete převrátit celou zemi. Podívejte se, kde jsme po šesti letech. Potřebujeme sestavit rozumnou vládu, chceme okamžitě volby, protože tato parta se hádá jako krysy v pytli,“ řekla šedesátiletá účastnice protestu. „Je to národní ostuda, mezinárodní výsměch,“ dodala. 

Na Parliament Square Garden se na velké digitální obrazovce promítaly fotografie těch, kteří hlasovali za odchod Velké Británie z Evropské unie. Snímky Borise Johnsona, Priti Patel nebo Nigela Farageho doprovázelo hromadné bučení davu. 

„Nejlepší způsob, jak vrátit Spojené království na správnou cestu, je opětovné připojení k jednotnému trhu a EU. Brexit je jako pomalá smrt,“ řekl pro The Guardian šestadvacetiletý účastník protestu. „Odchod byla chyba. Spojené království to už stálo hodně. A pokud se nevrátíme, bude nás to stát ještě víc. V EU je nám lépe,“ souhlasili další. 

Domů
Sdílet
Diskuse