Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková ČTK
25. října 2022 13:34
Čas čtení 1:07

Student zlínské univerzity Adrián Gubrica dostal cenu za slovenský design. Jeho aplikace pomáhá s výukou první pomoci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Student zlínské univerzity Adrián Gubrica dostal cenu za slovenský design. Jeho aplikace pomáhá s výukou první pomoci
Zdroj: Unsplash/Martin Splitt/volně k užití

Student ateliéru Digitální design fakulty multimediálních komunikací zlínské univerzity Adrián Gubrica dostal národní cenu za slovenský design v kategorii studentského designu.

Speciální ocenění získal za svou bakalářskou práci Ohnivko, interaktivní on-line aplikaci na výuku první pomoci. ČTK to v úterý sdělila mluvčí univerzity Petra Svěráková.

„První pomoc navzdory její životní důležitosti ovládá na Slovensku jen pět procent lidí. Cílem mé bakalářské práce bylo proto najít způsob, jak lépe vyučovat, motivovat a pomoci lidem získat znalosti o první pomoci v interaktivním on-line prostředí. Proto jsem pro tento cíl navrhl aplikaci založenou na výuce formou interaktivních videí, kterou doplňují moderní gamifikační a mikroučicí prvky,“ uvedl Gubrica. Gamifikace je technika marketingu, která se snaží zvyšovat zájem zaměstnanců a klientů pomocí užívání herních prostředků, herních designů, herního myšlení a herních principů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ZLIN DESIGN WEEK (@zlindesignweek)

Cílem bakalářské práce tak bylo podle webu Digitální Design najít způsob, jak lépe učit, motivovat a získávat znalosti o první pomoci v interaktivním online prostředí. Aplikace je rozdělena do tří částí – pro začátečníky, pokročilé a záchranáře. Zabarvena je pak do typické červeno-modré kombinace, kterou uživatelé mohou znát ze sanitek. Více se o ní můžeš dozvědět zde.

Fotky ze života beduínů i obaly na jídlo

Úspěšná byla také studentka ateliéru Reklamní fotografie Petra Bašnáková. Její fotografie ze života beduínů, projekt nazvaný Zrozeni z písku a slunce, získal první místo v soutěži Slovak Press Photo 2022 v kategorii studentů a mladých fotografů do 26 let. Stejný projekt obdržel také cenu Canon Award for Potential.

25. března 2024 15:00 Čas čtení 8:10 Od tramvaje k vibrátoru. „Design dokáže komunikovat i bořit společenská tabu,“ říká designérka Anna Marešová Od tramvaje k vibrátoru. „Design dokáže komunikovat i bořit společenská tabu,“ říká designérka Anna Marešová

Studentky ateliéru Produktový design Veronika Fejtová a Klára Kiesewetterová byly oceněny v soutěži Model Young Package, tématem byly obaly na jídlo. „Veronika Fejtová, která získala Cenu CZECHDESIGN, vytvořila papírový tubus na špagety, díky němuž se otevřené balení lépe skladuje. Klára Kiesewetterová získala první cenu v kategorii UNLIMITED, kdy vytvořila obal na lázeňské oplatky,“ uvedla mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse