Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
25. října 2022 17:00
Čas čtení 0:42

Zemřela herečka Zuzana Burianová. Znát ji můžeš z filmu Vesničko má středisková

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zemřela herečka Zuzana Burianová. Znát ji můžeš z filmu Vesničko má středisková
Zdroj: Česká televize

Od 90. let minulého století žila Burianová ve Švýcarsku, kde se umělecké kariéře již nevěnovala.

Zemřela herečka Zuzana Burianová. Bylo jí 75 let. Serveru Blesk to potvrdila její dcera Kateřina Kergalová. Burianovou jsi mohl*a znát například ze seriálu České televize Nemocnice na kraji města nebo z filmu, který jsme asi všichni někdy v dětství viděli s rodinou, Vesničko má středisková.

Do větších filmových rolí se Burianová za svůj život nedostala. Pravidelně se objevovala ale třeba v televizním cyklu Bakaláři nebo v různých televizních filmech. Jejím posledním snímkem je televizní film Dědek Bárta z roku 1989.

Zuzana Burianová
Zdroj: Česká televize


Vedle televize se totiž věnovala také divadlu. V Semaforu, kam přišla v šedesátých letech minulého století, působila po boku Jiřího Suchého. Poslední inscenaci v divadle Semafor nazkoušela v roce 1986 a její angažmá skončilo v devadesátých letech, tehdy se Burianová přestěhovala do Švýcarska. Tam žila se svým manželem Zdeňkem Kučerou a na svou uměleckou kariéru v nové zemi rezignovala.

„Jsem teď v šoku, ale určitě mamince připravím zádušní mši, kam se její přátelé budou moci přijít rozloučit,“ řekla serveru Blesk její dcera Kateřina Kergalová. Zuzana Burianová zemřela v pětasedmdesáti letech ve Švýcarsku krátce po svých narozeninách.

Zpět
Sdílet
Diskuse