Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
29. října 2022 17:16
Čas čtení 0:45

Sluníčko se na nás směje. NASA zachytila fotografii, která baví internet

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Sluníčko se na nás směje. NASA zachytila fotografii, která baví internet
Zdroj: NASA

Fotografie agentury NASA vyvolala po zveřejnění na internetu řadu reakcí.

Satelit Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) zachytil na začátku tohoto týdne fotku, na které Slunce vypadá, že se usmívá. Snímek „šťastného“ Slunce následně NASA pobaveně sdílela se světem. Informoval o tom deník The Guardian

„Dnes observatoř NASA Solar Dynamics Observatory zachytila Slunce, jak se usmívá. Tyto tmavé skvrny na Slunci, viditelné v ultrafialovém světle, jsou známé jako koronální díry a jsou to oblasti, kde rychlý sluneční vítr tryská do vesmíru,“ napsala NASA ve středu na Twitter. 

Fotografie agentury NASA vyvolala po zveřejnění na internetu řadu reakcí, přičemž mnozí přirovnávají obrázek k vyřezávané halloweenské dýni, lvu nebo slunci, které se objevilo v dětském pořadu Teletubbies.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Observatoř NASA Solar Dynamics Observatory je mise agentury zaměřená na zkoumání toho, jak vzniká sluneční aktivita a jak ovlivňuje vesmírné počasí. Sonda observatoře, která byla poprvé vypuštěna 11. února 2010, měří sluneční nitro, atmosféru, magnetické pole a energetický výkon.

Domů
Sdílet
Diskuse