Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
29. října 2022 v 17:16
Čas čtení 0:45

Sluníčko se na nás směje. NASA zachytila fotografii, která baví internet

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Sluníčko se na nás směje. NASA zachytila fotografii, která baví internet
Zdroj: NASA

Fotografie agentury NASA vyvolala po zveřejnění na internetu řadu reakcí.

Satelit Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) zachytil na začátku tohoto týdne fotku, na které Slunce vypadá, že se usmívá. Snímek „šťastného“ Slunce následně NASA pobaveně sdílela se světem. Informoval o tom deník The Guardian

„Dnes observatoř NASA Solar Dynamics Observatory zachytila Slunce, jak se usmívá. Tyto tmavé skvrny na Slunci, viditelné v ultrafialovém světle, jsou známé jako koronální díry a jsou to oblasti, kde rychlý sluneční vítr tryská do vesmíru,“ napsala NASA ve středu na Twitter. 

Fotografie agentury NASA vyvolala po zveřejnění na internetu řadu reakcí, přičemž mnozí přirovnávají obrázek k vyřezávané halloweenské dýni, lvu nebo slunci, které se objevilo v dětském pořadu Teletubbies.

2. května 2024 v 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Observatoř NASA Solar Dynamics Observatory je mise agentury zaměřená na zkoumání toho, jak vzniká sluneční aktivita a jak ovlivňuje vesmírné počasí. Sonda observatoře, která byla poprvé vypuštěna 11. února 2010, měří sluneční nitro, atmosféru, magnetické pole a energetický výkon.

Domů
Sdílet
Diskuse