Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. listopadu 2022 10:39
Čas čtení 1:02

Cherson: Ruské vlajky mizí. Může se ale jednat o lest

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Cherson: Ruské vlajky mizí. Může se ale jednat o lest
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda

Shrnujeme dění na Ukrajině.

Rusko pokračuje ve stahování svých jednotek z Chersonské oblasti. Stále ale není jasné, jestli se nepokusí situaci v ukrajinském městě znovu zvrátit. Z budovy regionální státní správy zmizela ruská vlajka. Informuje o tom Ukrajinská Pravda.

„Chersonská oblastní státní správa. Fotografie byla pořízena dnes. Záhadné zmizení víte čeho. Cherson byl, je a bude pouze ukrajinský. A když ne my, tak vy sami ze sebe svléknete hadry,“ napsal na sociální síť úředník Jurij Sobolevskij. Jestli se ale Rusko z oblasti doopravdy stahuje, nebo se chystá na změnu strategie, není jasné.

Ruští vojáci totiž pokračují v budování záložních pozic na levém břehu řeky Dněpr a údajně operují i na tom pravém. Jejich úplné stažení z Chersonské oblasti by mohlo znamenat, že nebudou bojovat o Cherson ani o jiné oblasti na pravém břehu řeky. Může se ale jednat o lest.

Zástupce města pro okupaci vyslovil obavy, že k bojům může dojít v příštích dvou týdnech. Americký institut pro studium války (ISW) ale upozorňuje, že Kirill Stremousov nepatří k nejspolehlivějším zdrojům, a to kvůli svým emotivním reakcím. Podle vojenského velitelství Jih je potřeba, aby se Ukrajina měla před možnými útoky v Chersonu na pozoru. Může jít totiž o lest, v níž chce Rusko na Ukrajinu hodit případné útoky na civilisty.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Konflikt na různých ostatních klíčových místech na Ukrajině pokračuje. Podle ISW Rusko možná vytváří půdu pro převedení Záporožské jaderné elektrárny pod svou síť. Ukrajinská protiofenziva pokračuje ve směru na Kreminnu a Svatove. Ruské operace pokračují v Bachmutu, Avdijivce a městě Doněck. Zároveň podle ISW pokračuje také skrytá snaha o další mobilizaci.

Domů
Sdílet
Diskuse