Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
7. listopadu 2022 9:31
Čas čtení 0:47

Marihuana by se mohla prodávat daleko od škol a hospod. Cizinci by na ni nárok neměli, plánují Piráti

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Marihuana by se mohla prodávat daleko od škol a hospod. Cizinci by na ni nárok neměli, plánují Piráti
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k použití

Piráti si nechali vypracovat odbornou dopadovou studii na téma regulace trhu s konopím. Co se v ní můžeš dočíst?

Piráti si nechali vypracovat odbornou dopadovou studii na téma regulace trhu s konopím. Z té vyplývá, že legalizací konopí by Česko mohlo vydělat až dvě miliardy ročně. Konopí by se prodávalo ve specializovaných prodejnách, které by stály daleko od škol, hospod, nesměl by se v nich prodávat alkohol a cizinci by v nich nesměli nakupovat.

31. října 2022 18:44 Čas čtení 0:55 Konopí nezvyšuje kreativitu. Uživatelé si pouze myslí, že jsou kreativnější, ukazuje průzkum Konopí nezvyšuje kreativitu. Uživatelé si pouze myslí, že jsou kreativnější, ukazuje průzkum

Piráti připravují vládní návrh zákona, který by mohl legalizovat konopí a možná i další návykové látky. Do státního rozpočtu by díky návrhu mohlo doputovat až patnáct miliard korun ročně. Díky samotnému konopí pak téměř 2 miliardy korun ročně. 

Konopí by se v Česku mohlo prodávat ve specializovaných obchodech, které by nesměly stát méně než 250 metrů od restaurací, barů s alkoholem ani poblíž škol. Prodejny by musely zavírat nejpozději ve 22:00 hodin a nakupovat by v nich mohli pouze lidé starší 18 let. Podle návrhu Pirátů by cizinci měli vstup do specializovaných obchodů zakázán, aby Česko nepodporovalo drogovou turistiku. Zákazníci, kteří by v těchto obchodech nakupovali, by se nejprve museli zaregistrovat a mohli by si koupit maximálně 100 gramů konopí měsíčně.

Legalizace konopí by podle pirátského návrhu mohla mít vliv i na malé pěstitele. Ti by pro vlastní spotřebu mohli pěstovat maximálně pět kytek. 

Anketa:
Mělo by být konopí legalizované?
Jasně, legalizované a bez omezení.
Ano, ale regulované. Přesně tak, jak říkají Piráti.
Nevím, nemám na to názor.
Ne, i konopí je droga a legalizace není dobrá.
Jasně, legalizované a bez omezení.
43 %
Ano, ale regulované. Přesně tak, jak říkají Piráti.
31 %
Nevím, nemám na to názor.
6 %
Ne, i konopí je droga a legalizace není dobrá.
20 %
Domů
Sdílet
Diskuse