Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
13. listopadu 2022 15:15
Čas čtení 0:59

Alec Baldwin žaluje zbrojířku a další členy štábu kvůli smrti kameramanky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Alec Baldwin žaluje zbrojířku a další členy štábu kvůli smrti kameramanky
Zdroj: Getty Images for National Geographic/Mark Sagliocco

Herec uvedl, že chce očistit své jméno.

Herec Alec Baldwin v pátek u soudu v Los Angeles podal žalobu na osoby, které se podílely na manipulaci s nabitou zbraní. Z té herec během natáčení filmu Rush v roce 2021 vystřelil a usmrtil tak kameramanku Halynu Hutchins. Herec chce prý nyní očistit své jméno.

Podle žaloby utrpěl Baldwin emocionální újmu a přišel o práci

Baldwinova žaloba míří na zbrojířku Hannah Gutierrez-Reed, rekvizitářku Sarah Zachry, asistenta režie Davea Hallse a dodavatele rekvizit Setha Kenneyho. Čtveřice už dříve veškerá obvinění odmítla. V žalobě herec uvedl, že on ani kameramanka o ostrém náboji ve zbrani nevěděli.

Zbrojířka prý zbraň nezkontrolovala a asistent režie ji Baldwinovi podal s tvrzením, že je bezpečná. Zachry podle žaloby zase nenahlásila, že se Gutierrez-Reed mimo natáčení chovala bezohledně a „představovala bezpečnostní riziko“.

„Baldwin byl neprávem považován za pachatele této tragédie víc než kdokoli jiný na place. Tímto způsobem se snaží očistit své jméno,“ stojí v žalobě. Navíc herec požaduje i odškodné. Kvůli střelbě prý přišel o další herecké příležitosti a událost mu způsobila fyzickou i emocionální újmu.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

K tragickému incidentu došlo v říjnu 2021 na ranči v Novém Mexiku. Alec Baldwin tam během natáčení filmu Rust zastřelil kameramanku Halynu Hutchins a postřelil režiséra Joela Souzu. Herec trval na tom, že za střelbu odpovědnost nenese a že spoušť zbraně nestiskl. Závěry vyšetřování FBI ale tvrdily opak. O rok později se ale Baldwin a rodina zesnulé kameramanky dohodli. Přesné podmínky vyrovnání nebyly zveřejněny, rodina ale stáhla žalobu a natáčení snímku by mělo příští rok pokračovat.

Domů
Sdílet
Diskuse