Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer TASR
15. srpna 2022 8:58
Čas čtení 0:53

Vyšetřování FBI potvrdilo, že Alec Baldwin při smrtelném postřelení kameramanky zmáčkl spoušť

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Tragédie je ale podle FBI nadále klasifikována jako nehoda.

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) dospěl k závěru, že herec Alec Baldwin musel zmáčknout spoušť střelné zbraně, která loni při natáčení filmu Rust zabila kameramanku Halynu Hutchins, píše o tom New York Post. Herec svou argumentaci dosud stavěl na tvrzení, že spoušť nestiskl a zbraň vystřelila sama.

FBI potvrdil, že Alec Baldwin na Hutchins vystřelil v říjnu 2021 během natáčení v americkém státě Nové Mexiko. Dokončené vyšetřování soudních znalců z FBI dokázalo, že předmětná střelná zbraň nemohla vystřelit bez fyzického potažení spouště.

Závěry FBI přezkoumal i Úřad lékařského vyšetřovatele v Novém Mexiku, který ve státě vykonává služby koronera. Dokončil svou zprávu ve středu poté, co obdržel výsledky analýzy FBI, a došel k závěru, že smrt Hutchins byla nehoda. Uvádí to Variety.

Přezkoumání dostupných zpráv od orgánů činných v trestním řízení nepřineslo žádné přesvědčivé důkazy, že střelná zbraň byla na místě filmování úmyslně nabita ostrými náboji. Na základě všech dostupných informací, včetně nepřítomnosti jasného úmyslu způsobit újmu na zdraví nebo smrt, lze způsob smrti nejlépe klasifikovat jako nehodu.


Alec Baldwin tvrdí, že historický revolver Colt kalibru .45, který dostal před natáčením scény westernu na ranči v Novém Mexiku, nebyl nabitý. V televizním interview o natáčení řekl, že necítí vinu za smrtelné postřelení.

Domů
Sdílet
Diskuse