Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
27. listopadu 2022 8:14
Čas čtení 0:41

Elon Musk vyrobí vlastní chytrý telefon, pokud Twitter nebude dostupný na iPhone. V jakém případě Apple aplikaci vymaže?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Elon Musk vyrobí vlastní chytrý telefon, pokud Twitter nebude dostupný na iPhone. V jakém případě Apple aplikaci vymaže?
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

App Store může vůči Twitteru zakročit z důvodu ohrožování bezpečnosti uživatelů.

Elon Musk tvrdí, že je připraven vyrobit „alternativní“ chytrý telefon. Učiní tak, pokud se Apple rozhodne vyřadit Twitter z obchodu s aplikacemi App Store. Apple by mohl Muskovu platformu podle serveru Business Insider odstranit z nabídky, jelikož může porušovat jeho bezpečnostní principy.

Elon Musk tuto alternativu naznačil ve svém tweetu. Od převzetí Twitteru na konci října udělal miliardář ve firmě řadu změn včetně rozsáhlého propouštění, které se dotklo i vedoucích pracovníků zodpovědných za ochranu osobních údajů a moderování obsahu.

Elon Musk akvizici platformy obhajoval podkopáváním demokracie, když tvrdil, že Twitter nedodržoval „principy svobody projevu“. Jeho dnešní postoj k moderování obsahu je založen na umožnění sdílení všech projevů, které neporušují zákon.

Apple je známý požadováním bezpečnostních záruk. „Když si lidé nainstalují aplikaci z App Storu, chtějí mít jistotu, že je to bezpečné – že aplikace neobsahuje rozrušující nebo urážlivý obsah,“ uvádí se v prvním pravidle na App Storu.

Domů
Sdílet
Diskuse