Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. prosince 2022 11:55
Čas čtení 0:45

Nový volební průzkum: Nerudová dotahuje Pavla i Babiše, ten by stále vyhrál

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nový volební průzkum: Nerudová dotahuje Pavla i Babiše, ten by stále vyhrál
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Výzkumná agentura Ipsos zveřejnila nový volební průzkum, který ukazuje, že pokud by se prezidentské volby konaly již v listopadu, v prvním kole by zvítězil Andrej Babiš. Jen o pár procent méně hlasů by získali Pavel a Nerudová.

Made with Flourish

Volba prezidenta republiky se uskuteční ve dnech 13. a 14. ledna 2023. Výzkumná agentura Ipsos vypracovala předvolební průzkum, ze kterého vyplývá, že pokud by se volby konaly již v listopadu tohoto roku, v prvním kole by se 29,7 % hlasů zvítězil Andrej Babiš (ANO). Druhý by skončil Petr Pavel se 25,3 % hlasů a třetí Danuše Nerudová se ziskem 25 % hlasů.

2. prosince 2022 8:19 Čas čtení 0:40 V Bašce na Frýdecko-Místecku byl zavražděn mladý muž. Policie zadržela podezřelého V Bašce na Frýdecko-Místecku byl zavražděn mladý muž. Policie zadržela podezřelého

Andreje Babiše (ANO) by volili především lidé s nižším vzděláním a vyšším věkem. Kromě voličů hnutí ANO by ho podpořili také voliči KSČM a SPD. Pavla a Nerudovou by naopak volili voliči vládních stran či lidé s vyšším vzděláním. Nerudová se také těší oblibě u mladých ve věku 18 až 24 let. 

Metodika předvolebního výzkumu agentury Ipsos
> Vzorek byl složen z 1 009 respondentů ve věku 18 let a více.
> Sběr dat probíhal od 25. do 28. listopadu 2022.
> Výzkum je reprezentativní pro populaci ČR podle základních sociodemografických proměnných – pohlaví, věku, vzdělání, kraje, velikosti sídla.
> Nástrojem sběru dat byl Ipsos online panel Populace.cz.
Domů
Sdílet
Diskuse