Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta TASR
5. prosince 2022 v 17:15
Čas čtení 0:54

Útok v Záporoží si vyžádal dvě oběti. Rusko znovu zaútočilo na Ukrajinu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Útok v Záporoží si vyžádal dvě oběti. Rusko znovu zaútočilo na Ukrajinu
Zdroj: TASR/AP

Rusko zaútočilo na Ukrajinu raketami. V zemi platí letecký poplach.

Rusko kolem pondělního poledne znovu zaútočilo na Ukrajinu. Rakety vybuchlé v Záporožské oblasti si vyžádaly dvě oběti na životech. Informuje o tom TASR na základě zpráv agentur AP a AFP. 

Podle ukrajinských úřadů vypálily ruské ozbrojené síly v pondělí na Ukrajinu více než sto raket. Výbuchy byly hlášeny v několika městech, včetně Oděsy, Čerkas a Kryvého Rihu. Výpadky elektřiny a vody postihly několik oblastí na Ukrajině. Bez elektřiny byla také města Sumy a Mykolajiv.


Vodárenská společnost Odessa potvrdila, že město je bez dodávek vody. Podle představitelů města Kryvyj Rih jsou některé části města odpojeny od elektřiny. Na celém území Ukrajiny byl dnes vyhlášen letecký poplach. Útoky přichází krátce poté, co na základnu Engels u Saratova v Rusku dopadl dron a poškodil dva bombardéry. Podle ruských vojenských blogerů se jednalo o dílo Ukrajinců. Ti podle BBC nemají dron s dostatečným doletem, přestože o jeho vývoji na podzim mluvili.

Prezident Ruské federace Vladimir Putin v pondělí podle ruských státních agentur navštívil zničený Kerčský most. Měl přitom jet v osobním voze. Podle bývalého náměstka ministra vnitra Ukrajiny Antona Geraščenka ale není jisté, zda se prezident opravdu nacházel v okolí v říjnu zničeného mostu.

Domů
Sdílet
Diskuse