Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
12. prosince 2022 8:03
Čas čtení 1:31

Česko pokryl sníh, komplikuje dopravu (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko pokryl sníh, komplikuje dopravu (Aktualizováno)
Zdroj: TASR/AP

Komplikace se očekávají nejen v dopravě, ale i při chůzi.

Aktualizováno 9:24 –⁠ Dopravu v Česku komplikuje sněžení. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před sněhem a sněhovými jazyky platí hlavně pro sever a severovýchod území, sněžit ale bude i v dalších krajích. Na některých místech může napadnout až 25 centimetrů sněhu.  

Článek jsme aktualizovali o informace Českých drah a další dopravní informace.

Na dálnicích se tvoří kolony, zpoždění mají autobusy i tramvaje

Výstrahu před novou sněhovou pokrývkou vydali meteorologové od pondělní půlnoci, zatím je v platnosti pro celý den. Platí pro Ústecký, Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj. „Za neděli napadne 7 až 12 cm, v Jeseníkách a Beskydech 10 až 20 cm sněhu. Za pondělí očekáváme 7 až 25 centimetrů, nejvyšší úhrny předpokládáme na horách a jejich návětří,“uvedl ČHMÚ na Facebooku.

Sněhové jazyky kromě výše zmíněných krajů hrozí během pondělí i v Libereckém kraji a na Vysočině. Očekávají se komplikace v dopravě, některé úseky mohou být nesjízdné. Kromě dopravních problémů varují meteorologové i chodce. 

„Stále sněží, intenzita srážek je sice slabší, ale sněžení neustává. Na silnicích je rozbředlá vrstva sněhu i po chemickém posypu. Silnice jsou ráno namrzlé, hodně to klouže, řidiči by měli být opatrní,“uvedl pro Českou televizi redaktor Marek Slavík. V Moravskoslezském kraji bylo ráno hlášeno i několik dopravních nehod. Silnice na Vysočině jsou po sněhových přeháňkách sjízdné s opatrností. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

„V celé republice neregistrujeme v tuto chvíli žádný úsek dálnice, který by byl neprůjezdný a uzavřený, nicméně na stovkách kilometrů platí omezení kvůli počasí,“ řekl v ranním vysílání České televize mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl. Tyto informace už ale neplatí. Kolony se tvoří například na příjezdech do Prahy, řidiči se zdrží desítky minut. 

Zatímco brzy ráno České dráhy žádné zpoždění v souvislosti s počasím neevidovaly, první komplikace už nastaly i ve vlakové dopravě. Zpoždění je kvůli sněhu a zapadaným výhybkám například na trati Praha-Čakovice – Turnov, činí asi patnáct až třicet minut. Další mimořádnosti můžeš sledovat tady

K omezení provozu vlivem meteosituace dochází i ve středních Čechách. Z důvodu nesjízdných komunikací mají některé spoje zpoždění, jiné vůbec neodjíždí. Omezení se týkají desítek autobusových linek, problémy mají i tramvaje přímo v hlavním městě. Odjezd tramvají brzdí kalamita na Žižkově, konkrétně na Olšanském náměstí ve směru do centra. Kompletní informace najdeš na stránkách Pražské integrované dopravy

Zprávy z domova najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse