Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
14. prosince 2022 11:25
Čas čtení 0:52

Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě. Nahradil ho Francouz Bernard Arnault

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě. Nahradil ho Francouz Bernard Arnault
Zdroj: Getty Images/Robyn Beck-Pool

Generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk oficiálně přišel o titul nejbohatšího člověka na světě.

Elon Musk byl na špici od září loňského roku, nyní jej vystřídá francouzský podnikatel Bernard Arnault, šéf společnosti LVMH vyrábějící luxusní značky. Na střídání podle BBC nese podíl propad Muskových akcií.

Podle statistik časopisu Forbes Musk nyní vlastní jmění v hodnotě přibližně 177 miliard dolarů, zatímco Arnault má jmění v hodnotě 188 miliard dolarů. Arnault vlastní prostřednictvím holdingových společností a rodinných trustů okolo 60 % akcií LVMH s hlasovacím právem, uvádí server CNBC. V první pětici se drží také Gautam Adani, Jeff Bezos a Warren Buffet.

Cenu akcií společnosti Tesla, jíž je Musk generálním ředitelem, měl podle odborníků zatížit i „cirkus“ kolem nákupu sociální sítě Twitter. „Musk se v očích společnosti změnil ze superhrdiny pro akcie Tesly na padoucha, protože převis roste s každým dalším tweetem. Cirkusová show na Twitteru poškodila Muskovu značku. Musk je Tesla a Tesla je Musk,“ řekl BBC Dan Ives z investiční společnosti Wedbush Securities.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Musk zároveň prodal akcie Tesly v hodnotě miliard dolarů, aby pomohl financovat svůj nákup Twitteru, což také přispělo k poklesu hodnoty jeho jmění. Teslu poškodila i snížená poptávka po elektromobilech v důsledku oslabení ekonomiky a také vládní šetření havárií a její funkce autopilota.

Zprávy ze světa najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse