Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
20. prosince 2022 8:00
Čas čtení 0:34

USA: Weinsteina uznali vinným i v Kalifornii, a to ze sexuálních zločinů včetně znásilnění

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
USA: Weinsteina uznali vinným i v Kalifornii, a to ze sexuálních zločinů včetně znásilnění
Zdroj: TASR/AP

Bývalého amerického producenta Harveyho Weinsteina uznala v pondělí soudní porota v Kalifornii vinným z několika sexuálních trestných činů včetně znásilnění, kterých se dopustil vůči jedné ženě. TASR převzala zprávu z agentury DPA a webu New York Times.

Porota uznala Weinsteina vinným ze znásilnění jedné ženy a dalších dvou sexuálních trestných činů vůči ní. V případě sexuálního útoku na další ženu jej však prohlásila za nevinného. Porotci nebyli schopni vynést verdikt za obvinění ve třech dalších bodech obžaloby, které se vztahují na dvě ženy, píše The New York Times.

Obžaloba označila Weinsteina za „predátora“, který zneužil svého vlivu ve filmovém průmyslu k tomu, aby ženy nalákal na schůzky. Později je izoloval a napadl, píše americký deník. Právníci obhajoby tvrdili, že ženy se sexuálním stykem souhlasily a ve svých vyjádřeních o tělesném kontaktu zveličovaly či klamaly.

15. října 2022 13:44 Čas čtení 2:09 Pět let od #MeToo. Weinstein je ve vězení na 23 let, soud se Spaceym pokračuje Pět let od #MeToo. Weinstein je ve vězení na 23 let, soud se Spaceym pokračuje

Předmětná obvinění vůči Weinsteinovi vznesly čtyři ženy v období let 2004 až 2013. K většině útoků došlo v hotelech v Beverly Hills. Weinstein si již odpykává 23letý trest vězení za znásilnění a další trestné činy poté, co mu ho v roce 2020 udělil soud v New Yorku.

Domů
Sdílet
Diskuse