Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta TASR
29. prosince 2022 15:52
Čas čtení 0:47

Na území Běloruska dopadla údajně ukrajinská raketa. Jde o propagandu, říká novinářka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na území Běloruska dopadla údajně ukrajinská raketa. Jde o propagandu, říká novinářka
Zdroj: TASR/AP

Ve čtvrtek dopadla na běloruské území raketa, údajně má jít o ukrajinskou střelu S-300.

Běloruské ministerstvo obrany uvedlo, že jeho systém protivzdušné obrany v pohraniční oblasti kolem města Brest sestřelil ve čtvrtek kolem 10:00 místního času (08:00 SEČ) raketu ukrajinského systému S-300. TASR o tom informuje na základě zprávy agentury Reuters.

Již dříve běloruská státní tisková agentura Belta informovala, že na běloruské území údajně dopadla ukrajinská raketa z protiraketového systému S-300. Společnost Belta zveřejnila fotografii, na které jsou podle ní vidět části rakety vypálené systémem S-300 na prázdném poli.

„Oficiálně potvrzeno: dnes ráno spadla v Bělorusku raketa komplexu S-300. Lukašenko vydal pokyn k vytvoření skupiny specialistů, která má incident vyšetřit. Žádné oběti na životech nejsou. Propaganda z toho okamžitě obvinila Ukrajinu,“ napsala na Twitter běloruská novinářka Hanna Liubakova.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Dopad rakety potvrdila i ruská státní agentura TASS s odvoláním na běloruské ministerstvo obrany. Podle běloruských médií prezident Alexandr Lukašenko požádal „skupinu odborníků“, aby incident vyšetřila, uvedla televize Sky News.  

V listopadu dopadla na polské území raketa, která mohla být vypálena ukrajinským systémem protivzdušné obrany, připomíná Sky News. Při výbuchu zemřeli dva muži a čtyři další byli zraněni.

Domů
Sdílet
Diskuse