Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
31. prosince 2022 15:25
Čas čtení 0:50

Kyjevem otřásly výbuchy, nejméně jeden člověk zemřel

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kyjevem otřásly výbuchy, nejméně jeden člověk zemřel
Zdroj: TASR/AP

Útoky podle ukrajinských představitelů hrozí i nadále.

Ukrajinským hlavním městem Kyjev v sobotu otřásla řada výbuchů, jeden člověk při nich přišel o život. Podle tamních představitelů vypálilo Rusko na metropoli desítky raket. Ve všech oblastech na Ukrajině byl vyhlášen poplach.

Raketový útok si vyžádal oběti i zraněné 

„V Kyjevě jsou slyšet výbuchy! Zůstaňte v krytech,“napsal na sociální síť Telegram těsně po třinácté hodině starosta Vitalij Kličko. Později doplnil, že výbuchy zničily a poškodily několik domů a budov, škody utrpěl například hotel nebo koncertní síň. 

V jihozápadní části města zemřel jeden člověk, starší muž. Další osoby byly zraněny, jedna z nich je v kritickém stavu. Podle informací serveru Unian bylo okolo 14:30 středoevropského času v nemocnicích v souvislosti s útokem hospitalizováno jedenáct osob, mezi zraněnými má být i japonský novinář. Další zranění i materiální škody nahlásili představitelé Charkovské, Chersonské nebo Vinnycké oblasti. 

Na celém území Ukrajiny byl v sobotu v poledne kvůli ruským útokům vyhlášen letecký poplach. Útoky podle tamních představitelů hrozí i nadále, a lidé by proto měli zůstávat na bezpečných místech. Řada oblastí se po bezpečnostních odstávkách ocitla bez proudu.

Domů
Sdílet
Diskuse