Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
10. ledna 2023 15:57
Čas čtení 0:49

Při přestřelce drogových gangů v Belgii zemřela jedenáctiletá dívka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Při přestřelce drogových gangů v Belgii zemřela jedenáctiletá dívka
Zdroj: Hippox/volně k užití

V Belgii probíhá drogová válka a přestřelka byla zřejmě vyrovnáváním starých účtů.

Jedenáctiletá dívka zemřela v pondělí při střelbě v belgickém přístavním městě Antverpy, která souvisí s ilegálním obchodováním s drogami. Místní policie uvedla, že dítě zabila střepina po výbuchu mikrovlnky, když útočníci stříleli na dům v městské části Merksem. Informuje o tom TASR.

„Stala se strašná tragédie, při které zemřelo nevinné dítě. Probíhá vyšetřování, ale uděláme vše, co je v našich silách, abychom tyto bezohledné zločince chytili. Děti nemají nic společného s jakoukoli drogovou válkou,“ napsala na Twitteru belgická ministryně vnitra Annelies Verlinden.

Útok měl být vyrovnáním účtů

Mluvčí prokuratury v Antverpách oznámil, že vyšetřují propojení na obchod s drogami. Starosta Antverp Bart De Wever pro televizi VRT řekl, že útok byl zřejmě vyrovnáváním starých účtů. „Probíhá drogová válka, zločinci útočí na domy jiných zločinců,“ vysvětlil starosta. „Jsme toho svědky už celé měsíce a to, čeho jsem se dlouho obával, se stalo – je zde nevinná oběť, dítě,“ dodal.

Belgické úřady měly v úterý informovat o rekordním množství kokainu zadrženém v přístavu Antverpy za loňský rok, které přesáhlo hranici 100 tun. Úřady odhadují, že zadržely jen přibližně deset procent kontrabandu pašovaného přes Antverpy, a to navzdory využívání cvičených psů a skenerů kontejnerů. Kvůli množství zachyceného kokainu se policie obává, že ve spalovnách nebude dostatek kapacity pro jeho zničení.

Domů
Sdílet
Diskuse