Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. ledna 2023 16:37
Čas čtení 0:53

Podvodníci v Česku se vydávají za policisty nebo úředníky. Snaží se obrat o peníze rusky a ukrajinsky hovořící osoby

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Podvodníci v Česku se vydávají za policisty nebo úředníky. Snaží se obrat o peníze rusky a ukrajinsky hovořící osoby
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio/volně k užití

Policie varuje před podvodníky zaměřujícími se převážně na ukrajinsky a rusky hovořící osoby.

Policie varuje veřejnost před podvodníky, kteří se zaměřují na rusky a ukrajinsky hovořící osoby. Tito podvodníci se vydávají za policisty nebo pracovníky Odboru cizinecké policie a migračního úřadu (OAMP) Ministerstva vnitra ČR a snaží se z nich vymámit údaje k internetovému bankovnictví. Policie České republiky o tom informuje na Twitteru.

Podle policie podvodníci používají stejnou šablonu svých podvodů. Oběti řeknou, že byl její účet napaden a že je potřeba zachránit peníze. Série podvodů v posledních dnech navíc ukázala, že jsou schopní napodobit důvěryhodná telefonní čísla.

„Legenda je stále stejná a pracuje se strachem, že byl napaden účet a je potřeba zachránit peníze. Dokáží napodobit i tel. čísla. Pokud vás někdo takovýmto způsobem a s touto záminkou kontaktuje, ukončete hovor a nijak nereagujte na opětovné volání,“ popsali policisté praktiky podvodníků.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Policie doporučuje ruským a ukrajinským obyvatelům, aby byli velmi opatrní, pokud dostanou neznámý hovor nebo e-mail, a v případě pochybností ukončili hovor a nijak nereagovali na opětovné volání.

„Pokud vás někdo takovýmto způsobem a s touto záminkou kontaktuje, ukončete hovor a nijak nereagujte na opětovné volání,“ vzkazuje policie na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse