Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
26. ledna 2023 15:26
Čas čtení 0:53

Babiše známe, mladí volí Pavla, protože jsou naivní. Ptali jsme se na volby v Karlových Varech (Videoreportáž)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Druhé kolo prezidentských voleb už klepe na dveře. Vyrazili jsme proto do Karlových Varů a ptali se, zda místní plánují jít k volbám a komu dají svůj hlas.

Jen pár dní před druhým kolem prezidentských voleb, do kterého postoupili Petr Pavel a Andrej Babiš, jsme vyrazili na Karlovarsko. Zatímco v prvním kole voleb byla celková volební účast 68,24 %, v Karlovarském kraji se voleb zúčastnilo jen necelých 60 % lidí, což je nejnižší výsledek z celé republiky.

Vydali jsme se proto do Varů zjistit, zda místní plánují volit alespoň v kole druhém a jaké jsou jejich volební preference. S respondentkami a respondenty jsme hovořili jak v samotném centru lázeňského města, tak i na přilehlých sídlištích. 

Volby v Karlových Varech.Volby v Karlových Varech.Volby v Karlových Varech.Volby v Karlových Varech.
Zobrazit galerii
(5)

Otázky ale nezůstaly pouze u voleb. Jelikož se nejmenší kraj republiky dlouhodobě potýká s problémy a podle dat Evropského výboru regionů se právě Karlovarský a Ústecký kraj vyvíjí vůbec nejpomaleji ze všech regionů mezi státy EU ve střední a východní Evropě, ptali jsme se i na to, jak jsou obyvatelé s životem na Karlovarsku spokojeni a jaká témata je trápí a nový prezident by je mohl ve společnosti otvírat.

I politici se totiž na účet Karlovarského kraje vyjadřovali. V minulosti se k vývoji kraje například vyjádřil bývalý premiér a současný prezidentský kandidát Andrej Babiš, který uvedl, že Karlovarský kraj je historicky nejhorší úplně ve všem. I přes tento výrok zde však volby v prvním kole vyhrál.

Zda občané Varů plánují volit v druhém kole, co je trápí a jakého kandidáta si vybrali, se dozvíte ve videoreportáži na Refresher News. 

Domů
Sdílet
Diskuse