Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová ČTK
10. února 2023 11:25
Čas čtení 0:55

Babiš vyzýval, aby lidé vsadili na jeho vítězství. Zákon o regulaci reklamy tím neporušil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Babiš vyzýval, aby lidé vsadili na jeho vítězství. Zákon o regulaci reklamy tím neporušil
Zdroj: Getty Images/Sean Gallup

Neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO) vyzval občany před druhým kolem prezidentské volby, aby na něj vsadili. Někteří tak přišli o tisíce i úspory.

Neúspěšný prezidentský kandidát a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) vyzval občany před druhým kolem prezidentské volby, aby si na něj vsadili své peníze. Ti, kteří jej poslechli, přišli o tisíce. Případ se dostal až ke Krajskému úřadu Středočeského kraje, který nyní dospěl k závěru, že Babiš výzvou k sázení na prezidentské volby s příslibem zisku neporušil zákon o regulaci reklamy, píše ČTK.

8. února 2023 17:00 Čas čtení 0:11 KVÍZ: Humble Babiš, sexy Babiš nebo Babiš kuchař. Který Andrej Babiš jsi ty? KVÍZ: Humble Babiš, sexy Babiš nebo Babiš kuchař. Který Andrej Babiš jsi ty?

„Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si 1000 Kč a přijďte všichni volit, vyhrajete 12 000 Kč. Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp,“ tweetnul Babiš 26. ledna, tedy jen pár dní před druhým kolem prezidentské volby. 

Příznivci Andreje Babiše výzvu uposlechli a opravdu si šli na svého kandidáta vsadit. „Hodinu po zveřejnění jeho tweetu jsme registrovali opravdu nápor nových registrací. V historii Fortuny skoro nepamatujeme takové velké množství registrací nových klientů během několika málo dní. Byly to sumy od pěti set korun do vyšších desetitisíců,“ řekl pro CNN Prima News Michal Hanák z Fortuny.

Jakmile pak Babiše ve volbách porazil jeho protikandidát Petr Pavel, internetem se začaly šířit informace o lidech, kteří Babišovu výzvu uposlechli a přišli tak o nemalé peníze. Kritika se přeměnila v podnět, zda neúspěšný kandidát neporušil zákon o regulaci reklamy, a celý případ se dostal ke Krajskému úřadu Středočeského kraje.

Jak však ve čtvrtek uvedl mluvčí hejtmanství David Šíma, úřad Babišovo počínání prošetřil a konstatoval, že zákon o regulaci reklamy porušen nebyl. 

Domů
Sdílet
Diskuse