Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
10. února 2023 19:22
Čas čtení 0:38

Zemřel Carlos Saura, tuto sobotu měl převzít cenu za celoživotní dílo. Režisérovi bylo 91 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel Carlos Saura, tuto sobotu měl převzít cenu za celoživotní dílo. Režisérovi bylo 91 let
Zdroj: Getty Images/Carlos Alvarez

V pátek zemřel uznávaný režisér Carlos Saura, bylo mu 91 let. V sobotu měl od akademie španělského filmu obdržet cenu Goya za celoživotní dílo. V minulosti několikrát navštívil Česko, v roce 2000 zavítal na mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

Na respirační selhání zemřel španělský režisér Carlos Saura. Bylo mu 91 let. Saura je považován za jednoho z nejznámějších filmařů Španělska. Prostřednictvím Twitteru o tom informovala akademie španělského filmu. Od té měl v sobotu 11. února obdržet cenu Goya za celoživotní dílo. Cena je posledním z hojných a zasloužených uznání, kterých se Carlosi Saurovi v podobě ocenění dostalo, informuje El Debate.

Během svého života natočil až padesát snímků. Mezi jeho známá díla patří Krvavá svatba či Tango. Jak připomněl iRozhlas, Saura několikrát navštívil i Českou republiku. V roce 2000 se zúčastnil mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. O dvanáct let později si v Uherském Hradišti převzal výroční cenu Asociace českých filmových klubů.

Domů
Sdílet
Diskuse