Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková TASR
13. února 2023 8:31
Čas čtení 0:53

USA sestřelily další neznámý objekt, pohyboval se ve velké výšce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
USA sestřelily další neznámý objekt, pohyboval se ve velké výšce
Zdroj: Getty Images/Ethan Miller

Američané tento měsíc sestřelili už čtvrtý létající objekt. Ten poslední se nacházel zhruba šest kilometrů nad Huronským jezerem na severovýchodě USA.

Americké ministerstvo obrany potvrdilo, že stíhačka F-16 v neděli odpoledne místního času sestřelila nad Huronským jezerem neidentifikovaný objekt letící ve velké výšce, informuje TASR. Od pátku je to již třetí případ likvidace neznámého tělesa nad Severní Amerikou, tento měsíc již čtvrtý, uvádí BBC.

Objekt, který Američané nad svým územím sestřelili, sice nebyl vyhodnocen jako hrozba pro infrastrukturu na zemi, ale vzhledem ke své dráze a letové výšce mohl ohrožovat bezpečnost civilního letectví. Podle mluvčího Pentagonu Pata Rydera se nacházel ve výšce zhruba šesti kilometrů nad Huronským jezerem na severovýchodě USA.

Jednalo se o stejný předmět, který radar zachytil v sobotu nad státem Montana a který byl příčinou krátkého uzavření vzdušného prostoru v oblasti, potvrdil Ryder. Příkaz k sestřelení poskytl prezident Joe Biden. 

Joe Biden
Zdroj: TASR/AP

Třetí sestřelený objekt za tři dny 

Spojené státy zlikvidovaly neznámý objekt válcovitého tvaru nad Aljaškou už v pátek, podobný byl den nato sestřelen nad Kanadou. Není jasné, jestli věc, která se objevila nad Huronským jezerem, byla těmto dvěma také podobná, momentálně se pracuje na nalezení zbytků. 

18. dubna 2024 13:00 Čas čtení 7:00 Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot

Již 4. února byl u pobřeží Jižní Karolíny zřejmě sestřelen čínský špionážní balon. Čína tvrdí, že šlo o zatoulaný balon používaný pro meteorologické účely. Washington to odmítá s tím, že byl vybaven sofistikovaným špionážním zařízením pro nasazení ve velkých výškách. Nejnovější objekty podle Pentagonu nemají souvislost s čínským balonem, byly totiž menší a měly i jiný tvar.

Domů
Sdílet
Diskuse