Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
22. února 2023 17:02
Čas čtení 1:07

Jaromír Soukup má problém, jeho firma dluží věřitelům miliony korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jaromír Soukup má problém, jeho firma dluží věřitelům miliony korun
Zdroj: TV Barrandov

Podle návrhu dluží firma Médea patřící Soukupovi věřitelům 3,5 milionu korun.

Mediální a komunikační firma Médea, jejímž majitelem je Jaromír Soukup, se ocitla v problémech. Jak zjistil server Seznam Zprávy, Městský soud v Praze minulý týden schválil zahájení insolvenčního řízení s touto firmou, která podle návrhu dluží svým věřitelům 3,5 milionu korun. 

Jde o šikanózní návrh, tvrdí Soukup. Jeden z věřitelů se ohradil

„Soud touto vyhláškou oznamuje, že dne 17. února 2023 bylo zahájeno insolvenční řízení a dne 21. února 2023 byla tato vyhláška zveřejněna v insolvenčním rejstříku. Soud vyzývá věřitele dlužníka, kteří chtějí své pohledávky uplatnit v insolvenčním řízení, aby podali u zdejšího soudu přihlášku své pohledávky ve lhůtě do rozhodnutí soudu o úpadku,“citovaly Seznam Zprávy část soudní vyhlášky.

Podle informací, které jsou veřejně dostupné v insolvenčním rejstříku, stojí za návrhem insolvence prodejce reklamy CineXpres, společnost Cinema City Czech a společnost Knowlimits Group. Těmto třem firmám má Soukupova firma dlužit peníze. Podnikatel a majitel TV Barandov má Knowlimits dlužit 642 tisíc korun, CineXpress 896 tisíc korun, Cinema City pohledává dokonce téměř dva miliony korun. Médea uhradila společnostem podle dostupných dokumentů pouze část peněz, mnoho faktur ale podle věřitelů zůstává nesplacených. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Seznam Zprávy oslovily Soukupa s žádostí o reakci. „Samozřejmě jde o čistě šikanózní návrh. Knowlimits je naše konkurence, se kterou vedeme řadu soudních sporů. Předpokládám, že návrh bude zamítnut,“ uvedl na dotazy serveru.

„Nevíme, co je šikanózního na tom chtít uhradit faktury řadu měsíců po splatnosti. Současná situace je důsledkem neochoty Médey platit za služby, které si pro své klienty objednala. V kontextu s tím bychom rádi sdělili, že Jaromír Soukup nám prostřednictvím svých dalších společností dluží řádově více, než je předmět tohoto insolvenčního řízení s Médeou,“ napsal Seznam Zprávám zástupce firmy Knowlimits Martin Černý. Zástupci Cinema City a CineXpress nechtěli situaci komentovat.

Domů
Sdílet
Diskuse